Éves taggyűlés Szabolcs megyében

Éves taggyűlés Szabolcs megyében
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden este tartotta éves megyei taggyűlését a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Nyíregyháza-Sóstón. Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a megyei tűzoltószövetség elnöke is részt vett.

Dobai Sándor, az RSOE elnöke beszámolójában visszaidézte a szervezet 1982-es megalakulásának körülményeit, majd ismertette hogyan is lett egy rádiós szervezetből egy több mint 1000 taggal rendelkező, európai uniós projekteket végrehajtó Egyesület. Az elnök kiemelte: együttműködési megállapodást kötöttek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetével és beszélt a vízügyi fejlesztésekről, amelyek hazánk biztonságos hajózását és a tavaink biztonságos fürdőzését, sportolását segítik elő.

Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett. Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a rendvédelmi szervek, mentőcsoportok, rádióamatőrök egyre fiatalabb csoportjai jellemzi az egyesület összetételét, amely pozitívumként értékelhető, majd megköszönte, hogy nemcsak országosan, de megyénkben is hozzájárult a katasztrófavédelem segítéséhez az egyesület. Így az ifjúsági versenyek, tűzoltósport események támogatásában, valamint az állomány kishajó vezetői képzésében is jelentős szerepet vállat az RSOE.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés