Évet értékeltek Mátészalkán

Évet értékeltek Mátészalkán
© Fotó: katasztrófavédelem
Mátészalka – Szerdán délelőtt a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelő értekezletét tartotta, amelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a társ- és együttműködő szervezetek képviselői, valamint az érintett települések vezetői is jelen voltak.

A kirendeltség tevékenységéről Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője számolt be.

Az alezredes kiemelte: illetékességi területükön két hivatásos tűzoltóparancsnokság egy katasztrófavédelmi őrs és három önkéntes tűzoltó egyesület működik, a kirendeltség illetékességi területéhez 58 település tartozik.

2016-ban, 344 tűzesethez és 305 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltóegységek, az előző évhez képest a tűzesetek száma 17 %-os csökkenést mutat, ugyanakkor a műszaki mentések számában 24 %-os növekedés figyelhető meg. Összesen 10 szakközépiskolával kötöttek együttműködési megállapodást közösségi szolgálattal kapcsolatban.

A beszámolót követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfeleltre értékelte a beszámolót és az állomány munkáját, valamint meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait.

 

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés