Helyi közélet

2015.07.03. 12:13

Gyermeknap az Erdei tornapályán

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ idén június 27-én rendezte meg az intézményi Gyermeknapot.

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ idén június 27-én rendezte meg az intézményi Gyermeknapot. A helyszín a nyíregyházi Erdei tornapálya volt, amely ezen a napon benépesült a Nevelőszülői hálózatunkban nevelkedő gyermekekkel és nevelőszülői családjaikkal, illetve néhány vérszerinti szülő, hozzátartozó is eljött. A természet kegyes volt velünk ezen a napon, az előző borús napokat napsütés váltotta fel.

A gyermeknapon országszerte a legkisebbeket ünnepeljük. A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ évről évre igyekszik színes programokkal kedveskedni a gyermekeknek és kísérőiknek, felejthetetlenné tenni számukra e jeles napot. Minden évben újítunk,

A köszöntő után az erdő csodálatos környezetében a Mandala Dalszínház művészei adtak műsort, melyben ismert gyermekslágerek csendültek fel. A fellépő énekesek megénekeltették és megtáncoltatták a közönséget. A délelőtt folyamán mindenki találhatott érdeklődésének megfelelő programot: a tornapálya játszótere és kondi parkja mellett ugráló várak, hagyományőrző játékok, sor- és váltóverseny, kézműves foglalkozás, csocsózás közül választhattak a gyermekek. Közben három üstben főtt a gulyásleves. Délben az Y2K Tánciskola növendékei adtak fergeteges hangulatú műsort. A finom gulyásleves után kakaós csigát kaptak a résztvevők, de az igazi ínyencség ezután következett, a fagyis kocsinál mindenki maga választhatta ki a kedvenc ízű fagyiját.

Délután folytatódott a színes program, legkedveltebb az óriás csúszda és az ugráló vár volt. A nap végén meglepetésként a gyermekek egy-egy labdát kaptak ajándékba, mely minden gyermek arcára örömet és mosolyt csalt.

Mindenki kellemesen elfáradt, egy-egy kisebb gyermek el is szenderedett a fák hűs árnyékában.

A Gyermekvédelmi Központ minden dolgozóját örömmel töltötte el, hogy ismét sikerült egy szép napot varázsolnunk a Nevelőszülői hálózatunkban nevelkedő gyermekeknek! - tájékoztatta portálunkat Fényes Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában