Helyi közélet

2008.09.08. 07:45

Utcalány a buszmegállóban

<p>Megállt az autó és egy fiatal srác kiszólt a kormány mögül: „Elvihetlek?” Először azt hittem ismerem valahonnan, aztán kiderült, hogy utcalánynak nézett. <STRONG>Nita jegyzete</STRONG></p>

Sosem öltöztem kihívóan és egyenes távol áll tőlem a ledér stílus. Pusztán arról van szó, hogy egyedül álltam egy buszmegállóban, olyan helyen, ahol éjszakánként lányok dolgoznak a megélhetésért. Mivel esélyem sem volt máshol elérni a buszcsatlakozást, így maradt a nyíregyházi Móricz Zsigmond utcai megálló. Nem túlzok, amikor azt írom, nem volt más lehetőségem. Gondoltam fényes nappal nem történhet semmi baj, vagy jönnek még utasok, akik ott szállnak majd fel. Nos, egyik számításom sem jött be.

Pár percig kellett volna kibírnom a várakozást, így behúzódtam a falhoz, hogy ne lássák, egyedül állok ott. Csak néha merészkedtem ki a rejtekemből, hogy lássam közeledik-e már a hőn áhított 6-os busz. Persze úgy bámultak az autósok, mint ahogy általában méregetni szokták az embereket azon a környéken, hogy eldöntsék a jó vagy a rossz „fajtából” való-e.

Egyszer csak megállt egy sárga autó, vezetője - egy fiatal srác -, a volán mögül kiszólt: „Elvihetlek?”. Egyből rávágtam a nemet ezzel lezárva a beszélgetést, közben gyorsan átfutatva az agyamon, hogy vajon honnan ismerhetem. Rájöttem, semmiféle kapcsolatban nem állok vele, tehát jól tettem, amit tettem.

Az autós továbbállt, de nem ment messze: alig pár méterre tőlem ismét megállt, - gondolom várta, hogy odamenjek hozzá. Gyorsan elővettem a telefonom és hívtam a családtagjaim. A kocsi még mindig állt, majd egy hirtelen kanyarral visszafordulva a másik oldalon leparkolt. Szorgalmasan beszéltem a telefonomon és kerültem minden pillantást, nehogy valamiben is felhívást lásson „keringőre”, ha már nem esett le neki, hogy nem dolgozom, és a „nem” szó tényleg azt jelenti, hogy reggel kilenc órakor valóban a buszra várok.

Megmentőként üdvözöltem a járatot, ami nemsokára meg is érkezett. Azóta pedig, nem volt rá alkalom, hogy az említett megálló szolgáltatását igénybe vegyem, ezek után bevallom, nem is szeretném. Abba pedig bele sem merek gondolni, mi lett volna akkor, ha az adott szituáció nem nappal, hanem este történik meg.

Kapcsolódó cikkek:

- Nita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában