Helyi közélet

2016.03.01. 07:35

Először a telefont lopta el, majd mikor utolérte a nő, már pénzt követelt a fiú Hodászon

Hodász - Késsel fenyegetőzött, azt mondta megöli, ha nem ad pénzt neki.

Hodász - Késsel fenyegetőzött, azt mondta megöli, ha nem ad pénzt neki.

A hodászi körzeti megbízotti irodában tett bejelentést 2016. február 29-én 20 óra körüli időben egy 52 éves helybeli nő. Az asszony elmondta, hogy 18 óra 30 perc körüli időben Hodászon, a Fő téren leszólította egy általa ismeretlen fiú és megkérdezte mennyi az idő.

Amikor a nő elővette a mobiltelefonját, hogy megnézze a pontos időt, a fiú kikapta a kezéből a készüléket és elszaladt. A sértett kiabált, kérlelte a fiút, hogy adja vissza a telefont. A fiú visszafordult és a nőtől pénze átadását követelte. Azért, hogy követelését nyomatékosítsa, elővett egy kést és azzal megöléssel fenyegette a sértettet. Az asszony közölte, hogy nincs nála pénz, de kér az ismerősétől, csak ne bántsa. A sértett a barátnője házához sietett, aki menedéket nyújtott számára és elzavarta a kapu előtt pénzre váró fiút. A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit 21 óra 40 perckor hodászi otthonában elfogtak. A Mátészalkai Rendőrkapitányság a 14 éves gyanúsított ellen bűnügyi őrizetbe vétele mellett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában