Ez az Csenger: „Csak lűjetek!

Juhász Norbert (95) előtt térdet hajtott az ellenfél: három góllal segítette győzeéemhez és az élre a Csengert
Juhász Norbert (95) előtt térdet hajtott az ellenfél: három góllal segítette győzeéemhez és az élre a Csengert - © Fotó: Kákos Dávid
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Immár egyedül élen a szatmáriak, a Gyulaháza és Nyírbátor győzelemmel kezdett a harmadik vonalban.

Szilágyi Sándor fázott a tápiószentmártoni túrától. A Csenger NB II-es futsal együttesének edzője azonban ezredszer tapasztalhatta, portyázó „fiai”, akár a kuruc szabadcsapatok, mindig lecsapnak, amikor szagot kapnak, esetükben esélyt éreznek. Mint tették azt a Kincsem Lovaspark otthonában, ahol akkor sem volt tele a gatya, amikor a házigazda 2–0-ra vezetett. A szatmáriak ugyanis azzal lógnak ki felfelé egyelőre a teljes mezőnyből, hogy mindig akad egy, ezúttal pedig mindjárt két játékos, aki hátár veszi a társaságot. Egy hete Pálfi István ragasztott be két dugót az utolsó percben, amivel a Szilágyi-brigád legyűrte a Berettyóújfalu „fakót”, momentán a Juhász Norbert, Pankotai István duó szállította az újabb idegenbeli győzelmet garantáló gólokat. Mindketten három-három alkalommal varrták be a hazai kapuba a labdát, ennek jótékony következményeként a vendégek fordítottak, és bár három „fás” (4–7) előnyük csaknem elolvadt a hajrában, arra vigyáztak, nehogy baj legyen a végén.

Így a Csenger negyedik mérkőzésén is diadalmaskodott, immár egyedül nyomul a tabella tetején, mivel az eddig ugyancsak hibátlan Rubeola Csömör botlott. Erre már alighanem a régió legendás sportembere, Tukacs László is elsüti legendás szövegét: Csak lűjetek!
Ugyanakkor megkezdődött a harmadik vonalban szereplő csapatok számára kiírt regionális bajnokság, amelyben megyénk hét csapata érdekelt, közülük a Gyulaháza és a Nyírbátor győzelemmel rajtolt.

KM-KT

Futsal: NB II.
Keleti csoport, 4. forduló

Kincsem Lovaspark–Csenger Futsal 7–8 (3–3)

Tápiószentmárton, 120 néző, v.: Farkas B., Kiss G.

Csenger: Szabó J. – Pankotai I., Balogh Á., Rigó A., Juhász N. Csere: Juhász S. (kapus), Mándi L., Garda P., Lengyel M., Pálfi I., Bodó R., Szilágyi L. Edző: Szilágyi Sándor
Gól: Juhász N. 3, Pankotai I. 3, Rigó A., Pálfi.
További eredmények: Rubeola Csömör–Dunakeszi 2–2, Kazincbarcikai Ördögök–Gyöngyös 4–2, Berettyóújfalu II.–Gyömrő 0–2, Vác–Kecskemét 3-6, Újpest–Corvitas Gödöllő 2–4.
Az állás: 1.. Csenger 12 pont, 2. Rubeola Csömör 10, 3. Gyömrő 9 (16–6), 4. Kazincbarcikai Ördögök 9 (18–14), 5. Kecskemét 6 ((22-8), 6. Dunakeszi 5, 7. Kincsem Lovaspark 4 (14–15), 7. Kecskemét 3 (16–5), 8. Berettyóújfalu 3 (7–10), 9. Gyöngyös 3 (9–13), 10. Újpest 3 (14–21), 11. Corvitas 3 (12–29), 12. Vác 0 (13–28),
Regionális bajnokság, 1. forduló: DEAC–Nyírkarász 11-5, Mád–Futsal Nyíregyháza 4-3, Gyulaháza–DSC-SI 7–5, Tarpa–Dream-Car Cigánd 1–6, Nagycserkesz–MEAFC 6–6, Nyírbátor-Levelek 7–5.
hirdetés