Sport

2016.07.15. 20:17

Ők lettek volna az utolsók...

Baktalórántháza - Kardos József és Nagy Antal főszereplésével megkezdődött a két napos baktai ünnepségsorozat.

Baktalórántháza - Kardos József és Nagy Antal főszereplésével megkezdődött a két napos baktai ünnepségsorozat.

Erre már lehet koccintani. Nem csupán két pohár csendül össze, elvégre hetedhét határon túl is keveseknek adatik meg hasonló élmény. Alapításának százéves fennállását ünnepli ugyanis a baktalórántházi sportegyesület, amely megadja a módját a centenáriumnak. Méghozzá két napos eseménysorozattal.

Pénteken mindjárt közönségtalálkozót tartottak a Dégenfeld Művelődési Központban, ahol Kardos József és Nagy Antal vagyis korábbi válogatott futballisták idézték fel a régi szép időket. No meg a rossz emlékeket.

Nem adták el az oroszoknak!

– Az ország bármely szegletébe megyünk, még mindig a mexikói világbajnoksága téma... – vágott szinte azonnal a közepébe Kardos József, az Újpest egykori kiválósága. Hiába na, az 1986-os Szovjetunió elleni 6–0-ás zakó sokak számára mindmáig megemészthetetlen. – Jogosan, mert ez a történet ma sincs lezárva. Bárhová mentünk utána játszani, az NB I-es meccseken, főleg vidéken gyakran megdobáltak minket. A fejünkhöz vágták, hogy eladtuk az oroszoknak a mérkőzést, holott nyugodt szívvel mondhatom, ők lettek volna az utolsók, akiknek lefekszünk...

Nagyhalász szülötte, Nagy Antal szintén nem fukarkodott a szavakkal, ő ráadásul külön örült, hogy itthon lehetett – a megyében.

Szombaton további programokkal szolgálnak Baktán:, a fő attrakció pedig a helyi és a ferencvárosi öregfiúk gálamérkőzése lesz (17.30).

 

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!