Ez egy ilyen hét: Ferencváros után „kis” Fradi

Hej Viktor (fehér mezben) a Fradi elleni meccs egyik hőseként bizonyíthat Soroksáron is
Hej Viktor (fehér mezben) a Fradi elleni meccs egyik hőseként bizonyíthat Soroksáron is - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A várdaiak helyén kezelték a hétközi sikert, és folytatnák a bajnoki menetelésüket.

A Kisvárda Master Good sikerétől volt hangos a héten a sportág, hiszen az NB II-es csapat kedden legyőzte (1–0) és kiejtette a Magyar Kupa előző három kiírásának győztesét, a Ferencvárost. Időközben az is kiderült, hogy a legjobb 16 közé is élvonalbeli csapat testén keresztül vezet a várdaiak útja, hiszen a következő körben a Puskás Akadémiával találkoznak.

– Ahogy az esetleges kudarcokat, úgy a sikert is tudni kell kezelni, így aztán nem kerítettünk nagy feneket a Fradi elleni győzelemnek sem – mondta Kondás Elemér, a várdaiak vezetőedzője. – Kedden még örültünk neki, szerdán rápihentünk az e heti másik feladatra, csütörtöktől pedig már csakis a Soroksár elleni mérkőzést tartottuk szem előtt. A hangulattal persze nincs baj, de így van ez már hetek óta. A Szolnok elleni vereség sem lombozott le túlságosan bennünket, hiszen akkor sem a játékkal volt a baj, egyszerűen csak elrontottuk a meccs végét. Ami pedig a kupasorsolást illeti, szerettük volna elkerülni, hogy megint élvonalbeli csapat ellen játsszunk, de ez jutott, adva van a lehetőség, hogy újabb jó mérkőzést vívjunk a sorozatban.
A Soroksár olyannyira kötődik a kedden legyőzött Ferencvároshoz, hogy szokás „kis” Fradinak hívni, jellemző, hogy a fővárosi zöld-fehérek meg is szüntették második számú csapatukat, és az NB II-es kistestvérrel működnek együtt. Úgyhogy számítani lehet arra, hogy a soroksáriak akartnak majd bosszút állni a várdaiakon a kedden történtek miatt.

– Nem hiszem, hogy ennek jelentősége lenne, nem is foglalkozunk ezzel a kérdéssel – mondta erre Kondás Elemér. – Tisztában vagyunk vele, hogy Fülöp Noel, Gyömbér Gábor vagy éppen az edző, Lipcsei Péter, aki földim, hiszen éppúgy kazincbarcikai, mint én, ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz, de ez inkább csak érdekesség. A felsoroltakon kívül is vannak komoly élvonalbeli múlttal rendelkező futballistái a Soroksárnak, de nekünk ellenük sem lehet más célunk, mint a jó bajnoki szereplés folytatása.

Néhány várdai játékos még nyögi a keddi meccs következményeit, de bevetésre várnak azok az alapemberek, akik a Fradi ellen pihentek.
hirdetés