Ez nagy esély volt

Vadkakasok-NYKK
Vadkakasok-NYKK
Hatodik idényét kezdte az élvonalban a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapata, mint mindig most is idegenben.

Korábban sosem sikerült győztesen abszolválni a nyitányt, erre vasárnap Debrecenben minden esély megvolt. Ám hiába vezetett 14 ponttal (24–38), a befejező játékrész előtt pedig 11 egységgel (48–59) a Marso-Carmo Suzuki NYKK, a vége hosszabbításos vereség lett (82–78).

– Ami tény, az első félidőben remekül védekeztünk és kiválóan dobtunk – vont mérleget Horváth Imre edző, akit persze bosszantott a nagy esély elszalasztása.

– A harmadik negyedben akadt egy gyengébb periódusunk, de ezt átvészeltük, és ekkor úgy gondoltam, több mély hullámvölgyünk már nem lesz. Sajnos, tévedtem, mert a negyedik negyedre a támadójátékunk szétesett, és hiába váltottunk többször is védekezést, „hátul” is akadtak gondjaink. Ami pedig a hosszabbítást illeti, ott egy-két furcsa ítélettel bennünket sújtottak a játékvezetők, de nem erre akarom fogni a vereséget. Nagyon jó esélyünk volt arra, hogy lendületet kapjunk egy esetleges bravúrtól, ám ha már így alakult, megpróbálok pozitívumokat keresni: bíztató, hogy az Albacomp elleni edzőmeccs után egy másik élcsapatot is megszorongattunk és a négy pontos differencia azt feltételezi, hogy az egymás elleni mutatókban majd jobbak lehetünk a Debrecennél.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés