Ez nem játék, gyerekek, az életetek a tét!

Lakossági összefogást hirdettek a legkisebbek védelmében
Lakossági összefogást hirdettek a legkisebbek védelmében - © Fotó: Palicz István
Tiszadob – Életveszélyben vannak a tiszadobi gyerekek, aminek oka nem ritkán a szülők, nagyszülők felelőtlensége – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán a Tiszadobi Polgárőrök Egyesülete.

Az idén jubiláló civil szervezet járőrei a tavaszias jó időben egyre gyakrabban találkoznak utcán, úttesten labdázó, focizó, fogócskázó gyermekekkel.

– A szülők, nagyszülők egy része csak legyint, amikor figyelmeztetjük őket arra, hogy szerettüket komoly balesetveszély fenyegeti, mondván: „mi is itt nőttünk fel, mégis élünk”. Csakhogy az elmúlt 15 évben jelentősen megszaporodott az autók száma a településen, megnőtt a forgalom, a sofőrök egy része ráadásul fittyet hány az elsőbbségadási, előzési tilalmakra, a sebességkorlátozó jelzésekről nem is beszélve – meséli Bán Gábor polgárőr parancsnok.

– Úgy élőszóban, mint a közösségi hálón, arra kérjük a szülőket, nagyszülőket, hogy gondolkodjanak felelősebben, előzzék meg a tragédiákat! Ne engedjék a forgalmas utcákon játszani a csemetéiket, főleg ne a kiemelten veszélyes kanyarokban, útkereszteződésekben! – hangsúlyozta a tiszadobi polgárőrség első embere.

KM-PI
hirdetés