Ez nem mese: jön az Asterix!

Villam Lilla erőteljes játékkal járulhat hozzá a remélt bravúrhoz a belga bajnok ellen
Villam Lilla erőteljes játékkal járulhat hozzá a remélt bravúrhoz a belga bajnok ellen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kósa Árpád szerint az elmúlt évtized legjelentősebb sporteseménye lesz a keddi CEV-Kupa fellépés.


Röplabda. Eddig minden klappol. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata csak valami fatális „baleset” esetén csúszhat le a B csoport éléről a bajnoki alapszakaszban, mindemellett a szombathelyi „odavágó” megnyerésével féllábbal már a legjobb négy között érezheti magát a Magyar Kupában. A hab a tortán a CEV-kupában esedékes párharc lehet a belga bajnok és kupagyőztes Asterix Avo (vélhetően nem a híresrajzfilmfigura ihlette a névválasztást…) ellen, amelynek első összecsapását kedden (december 12., 18 óra) rendezik a Continental Arénában.

– Azt gondolom, az elmúlt évtized legrangosabb sporteseménye lesz a beverni csapattal szembeni mérkőzés – szögezte le Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője találkozó ürügyén meghirdetett sajtótájékoztatón. – A második számú európai kupasorozatban a legjobb tizenhat közé jutásért küzdhetünk, ami önmagában jelentős tény. A belgák a Bajnokok Ligájában indultak és előbb idegenben 3:2-re verték a holland bajnokot, majd otthon 3:1-re kikaptak, így valószínűleg csalódásként érték meg a kiesést, no meg azt, hogy a CEv-kupában folytatják. Ezzel együtt olyan klub, amely minden évben komoly célokért küzd, magas röplabdakultúrával rendelkező országot képviselnek, a miénknél hatszor nagyobb költségvetéssel „üzemelnek”. Ugyanakkor csapatunk jelenlegi formáját tekintve bízom abban, hogy meglepetést tudunk szerezni, ami honi viszonylatban régen látott bravúrnak számítana.

Nos, a visszavágót január elején vívják a felek az Asterix Avo bevereni otthonában, ahol – információnk szerint – a népes szurkolótábornak is „meg kell küzdeni” a nyírségieknek. A nyíregyházi szakmai stáb alaposan feltérképezte a riválist, a belgák több összecsapásának felvételét megtekintette. Így persze, Villám Lilla, a Fatum egyik kulcsembere is képben van az ellenfél játékerejét illetően, mindazonáltal a a válogatott játékos is optimista hangot ütött meg.

– Mindannyian nagyon várjuk a meccset, egyben hatalmas lehetőség számunkra, hogy pályára léphetünk ebben a sorozatban. Tavalyhoz képest sokat erősödtünk, ha mindenki oda teszi magát, lehet esélyünk arra, hogy nagy sikert érjünk el.

KM-KTSporthírek


hirdetés