Ez volt az eddigi legjobb

A Nyíregyházi Egyetem ezüstérmes férfi kosárlabda-csapata
A Nyíregyházi Egyetem ezüstérmes férfi kosárlabda-csapata - © Fotó: NYE
Nyíregyháza – Ezüstérmet szerzett az egyetemisták-főiskolások kosárlabda bajnoki döntőjében a nyíregyházi csapat.

A Nyíregyházi Egyetem férfi kosárlabda-csapata kiváló eredményt ért el a 2017-2018-as Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) döntőjében.
A keleti csoport megnyerése után, a Soproni Egyetem csapatát a négyes döntőbe kerülésért mind a két mérkőzésen könnyed játékkal győzték le, amivel bejutottal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában rendezett négyes döntőbe. Az előzetes eredményeket figyelembe véve szép reményekkel várta a csapat a finálé mérkőzéseit.

A nyíregyháziak szellemes és ponterős játékkal mutatkoztak be a budapesti ellenfelük ellen, és azok a játékosok is lehetőséget kaptak, akik a következő mérkőzéseken kevesebbet szerepeltek. Sajnos a Miskolci Egyetem csapata ellen nagyon gyengén dobtak, így küzdelmes mérkőzésen, szoros csatában alulmaradtak.

A harmadik mérkőzés előtt a keresztbeverések miatt már biztos volt, hogy nem lehetnek bajnokok, és a második helyezésért küzdöttek a tavalyi bajnok Testnevelési Egyetem legénységével. Kiváló, szikrázó összecsapásokkal tarkított mérkőzésen sikerült nyerniük és így az egyetem hallgatói a MEFOB-on az eddigi legjobb eredményüket elérve ezüstérmet szereztek.

MEFOB: Férfiak

A Nyíregyházi Egyetem csapatának mérkőzései a négyes döntőben

NYE–BME-MAFC 83–62. Legjobb dobók: Czura 21/12, Bus I. 15/3, Gáspár B. 14, Földesi N., Oláh Z. 10/6, 10/6.

Miskolci Egyetem–NYE 87–81. Ld.: Bus I. 21, Czura 16, Gáspár B. 12, Vida Z. 10/6, Oláh Z. 10/3.

NYE–TFSE 86–65. Ld.: Czura 27/12, Bus I. 26/3, Oláh Z. 20/6.

Végeredmény: 1. Miskolci Egyetem, 2. Nyíregyházi Egyetem (Bus Iván, Czura Attila, Földesi Norbert, Gáspár Balázs, Horányi András, Horváth Bence, Jánkfalvi Máté, Kovács Zoltán, Maron Soma, Szarvas Renátó, Szondi Kristóf, Oláh Zoltán, Vida Zoltán, edző: Hegedűs Ferenc és Oláh Zoltán), 3. BME-MAFC, 4. Testnevelési Egyetem.
hirdetés