Ezek megőrültek

Ezek megőrültek
© Fotó: assets.bubblear.com
Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy tényleg véget ért a tíz éve „meghirdetett” világgazdasági válság, annak elég tanulmányoznia az európai futballklubok idei költekezési listáját. Merthogy évtizede, amikor pangott a piac, akkor – ismerős ugye, hiszen itthon is hallottuk eleget, hogy válság van – a gazdasági mélyrepülés volt ezért is a hibás. Bodnár Tibor jegyzete.


Ezek megőrültek! – juthatott eszünkbe a televíziós műsor címe, amikor kétszáz-, száz- vagy éppen ötvenmillió euró feletti transzferekről hallhattunk. Az európai játékospiac csütörtökön zárul, így lesznek még bejelentések. Egymást generálták a váltások, hiszen a 222 millióért eladott futballistát pótolni kellett az előző klubjánál, a helyére érkezőt szintén, és így tovább.

De azért van itt egy érdekesség! A futballtörténelem valaha volt legjobbjának tartott, öt Aranylabdával rendelkező Lionel Messi nemhogy nincs rajta ezeken a listákon, de minthogy a kezdetektől fogva a Barcelona játékosa volt, soha egyetlen eurocentet nem fizettek ki a játékjogáért. Ha bántja a hiúságát és az arab klubtulajdonosokat is érdekli a biznisz, valakinek egyszer biztos megér majd vagy négyszázmilliót…

Bodnár TiborTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés