Ezekre figyelj, mielőtt aláírod a munkaszerződést

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sokan jóhiszeműségből és tapasztalatlanságból nem mernek rákérdezni a munkaszerződés bizonyos elemeire, pedig fontos, hogy mindennel tisztában legyünk mielőtt aláírnánk a szerződést. Természetesen akkor sincs semmi, ha utólag derülnek ki a dolgok, de időt spórolhatunk magunknak, ha már az elején alaposan informálódunk.

Nézzük, mit érdemes mihamarabb megtudnunk:

Pontos munkakör

Nem csak a pozíciónév, hanem a vele együtt járó feladatok pontos körülhatárolását is érdemes tisztáznunk és átolvasnunk miként szerepel a munkaszerződésben. Ez azért fontos, hogy később ne tudjanak olyan feladat miatt számon kérni, ami nem is tartozik a mi felelősségi körünkbe. Minél szélesebb körű és minél pontatlanabb a megfogalmazás, annál nagyobb a munkaadó mozgástere a ránk kiszabott feladatokkal kapcsolatban. Ellenőrizzük le, hogy valóban azok a feladatok vannak feltüntetve, amire jelentkeztünk.

Munkabér + juttatások

Arra is érdemes figyelni, hogy ugyanaz a bér szerepel-e a munkaszerződésben, mint amit az ajánlatban tüntettek fel. E mellett az egyéb juttatásokat is mint pl. cafeteria, bónusz, céges telefon, laptop, autó, stb., nézzük meg, hogy tartalmazza-e a szerződés.

Munkakezdés időpontja

A fentieken túl még az első munkanapot is szerepeltetni kell a szerződésben.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés