Ezer program az idei Művészetek Völgye Fesztiválon

Ötven helyszínen, háromezer fellépővel, ezer programmal várják az érdeklődőket a 18. alkalommal megrendezett Művészetek Völgye Fesztiválon.

Az összművészeti fesztivál július 28-és augusztus 6-a között kínál zenés, színházi, irodalmi, képzőművészeti programokat nemcsak Kapolcson.

Idén kétszázezer völgybarátot várnak a balaton-felvidéki rendezvényre, mondta el Márta István fesztiváligazgató a Független Hírügynökségnek.

A korábbi évekhez hasonlóan lesz jazz, rock- egyházi-és világzenei fesztivál, fazekas és keramikus találkozó, kortárs magyar filmek seregszemléje, és a tíz nap alatt akár hetven kiállítást is megnézhetnek a fesztivál résztvevői.

A fesztivál minden napján környezet-és természetvédelmi programokat is kínálnak a zöldbe vágyóknak.

A Bárka Színház pedig összművészeti fesztiválra invitálja a közönséget.

“2006 nyarán is lesz mire rácsodálkozniuk a völgybarátoknak”- mondja Márta István. Ilyen például a Krétakör Színház UFO bázis című programsorozata, vagy a háromnaposra tervezett Öcsi Csángó Fesztivál.

 Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem növendékei is bemutatkoznak Kapolcson.

A világ-és Népzene falu koncertjein szlovák, cseh, bolgár, szerb, lengyel muzsikusok is fellépnek a magyar együttesek mellett.

A fiatalokra is gondoltak a szervezők, a gyermekprogramok mellett, mint amilyen a középkori és reneszánsz játszóház Kapolcson, a vigántpetendi Tókertben a pódiumra vágyó fiatalok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

Azok a látogatók pedig, akik nem csupán egy napot kívánnak tölteni a Művészetek Völgyében, nem kell a szálláshelyek miatt aggódniuk, tudtuk meg a fesztiváligazgatótól.

Magánházaknál 2000 forintért biztosítanak a helyiek szállást, de aki a sátorozást választja, akár négyszáz forintért is a völgyben töltheti az éjszakát.
hirdetés