Ezerarcú kiegészítő: a pénztárca

Akt.:
Ezerarcú kiegészítő: a pénztárca
Mi az, amit naponta akár hússzor is előrántunk a zsebünkből, kibányászunk a táskánkból? Mi az, amiben nagyon értékes dolgok vannak, aminek az épsége rendkívül fontos a számunkra?

Ez a pénztárca, amely az egyik legfontosabb tárgy az életünkben. Egyáltalán nem mindegy, hogy miben tároljuk a készpénzünket, bankkártyáinkat, személyi igazoló kártyáinkat, épp ezért kiválasztására nem árt gondot fordítani.

Jópáran vannak, akiknek nincs is valódi pénztárcájuk, egy tokocskából, sőt cigarettásdobozból túrják elő a pénzüket. Netán tényleg a zsebükben tartják. Mondani sem kell, aki a pénzt ilyenformán nem becsüli meg, annak gondjai is lesznek vele, elveszik, elkavarodik. A bankkártyákat végképp nem lehet gyűrögetni, mint egy ezrest, megfelelő tárolást igényelnek.

Mit kell tudnia egy pénztárcának?

Akik egy cipzárral ellátott szütyőcskébe ömlesztik az összes készpénzüket, azoknak ki kell halászgatniuk a fémpénzek közül a papírpénzeket. Fizetni is bajos, ha nem látjuk át könnyen, gyorsan a ‘vagyoni helyzetünket’.

Alapfeltétel tehát, hogy több rekeszes legyen a tárca, külön tárolhassuk a papírpénzeket, külön az érméket, külön a kártyákat.

Ma már a sokrekeszes megoldás a nyerő, hiszen a törzsvásárlói kártyák, a félretett blokkok és sok más szintén a pénz mellett kell, hogy legyen. Egy profi tárcában akár kilenc bank- és hitelkártya is tárolható. Emellett az irattartó rekeszek is fontos részei egy komolyabb darabnak.

A tárca lehet többféle méretű – a nagyobb típus látványos, ám nem minden táskába fér bele. A retikülnek is beillő, kézben hordozható darabok a clutch-ok, vagy clutch bagek. Ebbe biztos minden belefér! De ha külön tartjuk az aprót és a kártyákat, papírokat, az előbbinek egy pici, csattintós, egy rekeszes szütyőt is tarthatunk.

Sokan szeretik a reprezentatív pénztárcákat, amelyek mutatósak, és kicsit gazdagságot sugallnak. Minél jobban megbecsüljük a pénzt, annál jobban szeret nálunk lenni – ezt a keletiek is így tartják. Ne filléreskedjünk tehát, ha a pénztárcánkat választjuk ki. Azért sem, mert igen sokat van ‘reflektorfényben’, naponta többször is elővesszük, megmutatjuk másoknak. Egy igényes darab más hatást kelt, mintha a táskánk aljából szedegetnénk elő a pénzünket.

A feltűnő piros nagy kedvenc

A nők leggyakoribb választása egyes kereskedők szerint ezen a téren a piros és a megunhatatlan fekete.

Lehet cipzáros a záródása, ennek a megoldásnak az az egy apró hátulütője, hogy a cipzár elromoltával használhatatlan lesz a tárca. Az áthajtófedeles modell is lehet megoldás, illetve a patent, amely – ha meg van tömve a tárcánk – nem romlik el, legfeljebb nem pattintható be.

Fontos, hogy strapabíró anyagot válasszunk, ez lehet műbőr, vagy bőr – főleg a marhabőrt használják a gyártók. Nincs rosszabb egy kilyukadt tárcánál, és ha gyenge anyagot választunk, az extrém terhelés miatt előfordulhat, hogy hamar vehetünk újat.

Címkék: ,hirdetés