Ezrek ünnepelték a magyarságukat

Nincs jobb a tarpai szilvapálinkánál
Nincs jobb a tarpai szilvapálinkánál - © KM
Budapest – Jó érzés volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeinek lenni a világtalálkozó zárórendezvényén.

Egy pillanatra sem lanyhuló érdeklődés, folyton mozgásban lévő embertömeg, magába szippantó hangzavar, őszinte mosoly az arcokon. A Lurdy Rendezvényközpont 3000 négyzetméteren felépített Világfalujában ért véget parádés fináléval a hétvégén a VI. Magyar Világtalálkozó. Két különleges nap volt, amikor a 80 országból hozzánk látogató vendégseregből még egyszer keblére ölelhette a magyar a magyart, s a több száz standon a velünk rokonszenvező külföldieknek is megmutathattuk kultúránkat, hagyománytiszteletünket, s fáradozásaink gyümölcseit.

Latin-Amerika és Őrvidék mellett az idén díszvendégül választott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is alaposan kitett magáért, példát adva vendégszeretetből, nyíltszívűségből, életrevalóságból.

Nagy megtiszteltetés volt Budapesten képviselni a megyét, azon belül pedig a választókörzetet – osztotta meg reflexióit lapunkkal dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. – Örülök, hogy sokan voltak kíváncsiak ránk, s a termékeink is elnyerték az érdeklődők tetszését. Szécsi Szabolcs polgármestertől tudom, hogy Brazíliát például érdekelné a tarpai almasűrítmény. Vagyis nem csupán kulturális kapcsolatok épülhetnek a világban élő magyarok és az itthoniak között a jövőben, hanem gazdaságiak is. Hálásak vagyunk a program mozgatórugójának, Bokor Balázs egykori Los Angeles-i főkonzulnak, szíriai volt nagykövetének, aki a mai napig széles körű diplomáciai kapcsolattal bír. Neki köszönhetjük, hogy hamarosan a holland nagykövet is ellátogat térségünkbe, s hogy a Magyarországra akkreditált külföldi diplomaták által olvasott Diplomata Magazinban többször is szerepelt már a megye. Ezen a hétvégén egyébként is sok diplomatával lehetett a standjainkon találkozni, ráadásul Vichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok, Dala Tamás és Vári Attila vízilabdázók is benéztek a tarpai portára – mondta el dr. Tilki Attila.

– KM-MJ –További hírek a Budapest hírei kategóriából


hirdetés