Ezt diktálta a józan ész!

By Koncz Tibor
A tiszatabereki együttes bajnokságot nyert, mindazonáltal a feljutással járó terhekre nincs fedezet
A tiszatabereki együttes bajnokságot nyert, mindazonáltal a feljutással járó terhekre nincs fedezet
A Tisztaberek több – nyomós – ok miatt sem vállalja a megyei első osztályú szereplést.

Bármennyire sajnálatos, nem fordul ki a világ sarkaiból a tiszatabereki bejelentést követően. A megyei másodosztály Carmo-csoport bajnoka ugyanis beéri a dicsőséggel – nem lép feljebb. Józan megfontolás vezérelte a vezetőséget, amikor megszületett a döntés: eddig, és ne tovább! Az elöljárók addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér, miközben a játékosokat sem óhajtják kitenni az esetleges súlyos csapásoknak, sorozatos vereségeknek az első „ligában”.

– Sokan tanulnak Nyíregyházán, Debrecenben, Gödöllőn, illetve legalább ennyien dolgoznak a csapat tagjai közül, ezért az edzések időpontokat képtelenség összeegyeztetni – sorolta az okokat Oroszi István, a Tiszataberek trénere, aki nélkül nyugodtan állítható, alighanem a futottak még kategóriában jegyeznék a gárdát. – Márpedig enélkül a megyei első osztályban illúzió eredményes szereplést várni. Mindemellett az ifjúsági csapat összeállítása is komoly problémát okoz, a magasabb osztályban előírt több utánpótlás együttes működtetését pedig egész egyszerűen nem tudjuk megoldani. Végül a feljutás jóval nagyobb anyagi terhet jelentene a szponzorokra, és falura nézve, amire nincs fedezet. Választanunk kellett a józan ész és a szív akarata között: sajnos, a mai világban luxus a szívünkre hallgatmi, ezért a józan ész döntött. 

Miként arról már beszámoltunk, a Tisztabereken kívül a Selyember-csoporban diadalmaskodó Fényeslitke sem csatlakozik a megye egy mezőnyéhez, míg a Díjözön-csoport legjobbja, a Nyírgyulaj – egy esztendő után – tér vissza az elitbe. További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés