Ezt írta a Kelet 50, 40, 30, 20 és 10 éve! – Január 20.

Negyven évvel ezelőtt Tokajtól az országhatárig állt a Tiszán a jég
Negyven évvel ezelőtt Tokajtól az országhatárig állt a Tiszán a jég
Előkaptuk az 1966-os, 1976-os, 1986-os, 1996-os és 2006-os január 20-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Ötven éve kemény 50 forinttal emelték a családi pótlékot, negyven éve pedig ezen a napon hirdették ki a következő öt éves tervet.

Ötven éve írtuk
Tizenkilencezer család kap több családi pótlékot

A kormány rendelkezései alapján 1966. február elsejétől felemelik a munkaviszonyon és a kisipari szövetkezeti tagságon alapuló nyugdíjakat. Emelik ezen kívül a családi pótlékot is, ez gyermekenként ötven forint emelést jelent.

Negyven éve írtuk
A mezőgazdaság ötéves feladatai

A Termelőszövetkezetek Országos Tanácsának ülésén kijelentették: az egyik legfontosabb feladat az 1976–80-as tervidőszakban a tehénállomány 24 százalékos növekedése mellett az egy tehénre jutó évi tejhozamot 3000 liter fölé emelni.

Harminc éve írtuk
Lézer Mátészalkán

Az országban elsőként számítógép vezérelte, lézersugarakat kibocsátó optimalizáló körfűrészt helyeznek üzembe hamarosan az ERDÉRT mátészalkai telepén.

Napirenden a főmunkaidő

Két ágazati szakszervezet kongresszusán elhangzott: fontosnak tartják, hogy a dolgozók főmunkaidőben tudjanak eleget tenni a feladatuknak és ezzel elérni a megfelelő keresetet, annál is inkább, mert az üzemekben dolgozók 82 százaléka nő, akiknek túlnyomó többsége a család miatt nem tud többletmunkát végezni.

Húsz éve írtuk
Hulladékégető önerőből

Tizenhét éves ötlet vált valóra Tiszavasváriban az Alkaloida Vegyészeti Gyár Rt.-nél azzal, hogy megépült a korszerű veszélyeshulladék-­égető, amely közel félmilliárd forintba került, a költségeket az rt. önerőből és világbanki hitelből fedezte.

Tíz éve írtuk
Együtt a főiskolával

Az éveken át tartó jó kapcsolat betetőzéseként együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Főiskola és az Inform Média Kft. A megállapodás lehetőséget nyújt a média szakos hallgatóknak arra, hogy a gyakorlati képzés egy részét az Inform Média Kft. szerkesztőségeiben végezzék.

KM
hirdetés