Ezt írta a Kelet 50, 40, 30, 20 és 10 éve! – Január 23.

Egy évtizede így mutatott a Kelet-Magyarország címlapja
Egy évtizede így mutatott a Kelet-Magyarország címlapja
Előkaptuk az 1966-os, 1976-os, 1986-os, 1996-os és 2006-os január 23-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Harminc éve kapott Tiszavasvári, de húsz éve az M3-as autópálya még csak a tervezőasztalon létezett.

Ötven éve írtuk
Eredményhirdető és időjelző készüléket kap a stadion

Az előző év végén elkészült a kézilabdapálya, 1966-ban tekepálya épülhet a stadion területén. Korszerűsödik a hangosítás, az északi kapu mögött működni fog az új eredmény- és időjelző készülék.

Negyven éve írtuk
Változások a biztosításban: magasabb díj, nagyobb térítés

Ha leég a ház, vagy az árvíz következtében összedől, akkor a biztosított olyan összeget kap, amelyből egy új ház felépíthető. Az újrapótlás vonatkozik a lakás berendezéseire is, például egy elpusztult rekamiéért újat vásárolhat a biztosított – derül ki Seres Ernő írásából.

Harminc éve írtuk
Városavató Tiszavasváriban

Berecz János, a Központi Bizottság titkára adta át az Elnöki Tanács várossá nyilvánító oklevelét Sulyok József tanácselnöknek a művelődési házban.

Húsz éve írtuk
A bronzkardot a földbe szúrták

Az M3-as autópálya nyomvonala még csupán a tervezőasztalon látható, a régészek azonban már jó két éve azon fáradoznak, hogy a jelzett szakaszon felmérjék és megmentsék a múlt földben nyugvó tárgyait. Hatalmas munkára vállalkoztak, hiszen a tervezett autópálya mintegy száz kilométeres szakaszt érint Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Knoblok távozik Sényőről

Gyűjtik a kilométereket Falatovics László tanítványai. Lajsz Miklós klubelnök elmondta, hogy a csapat korábbi erőssége, Knoblok Sándor távozik, Baktán szeretné folytatni a pályafutását.

Tíz éve írtuk
A Himnusz összetartó erő

A magyar kultúra napján a Himnusz születésnapjára emlékeztek Szatmárcsekén. A református templomban Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek arról is beszélt, hogy a Himnusz nem az ember győzelmének ünnepéről szól, hanem áldáskérés.
hirdetés