Ezt írta a Kelet 50, 40 és 30 éve! – Január 14.

Akt.:
Ezt írta a Kelet 50, 40  és 30 éve! – Január 14.
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1966-os, 1976-os és 1986-os január 14-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Két és fél méteres hóakadályok, száz kilométeres szél: 50 éve is elszabadult alaposan a tél.

 

Ötven éve írtuk

(1966. január 14., péntek)

Járhatatlanok a megye útjai

Két és fél méteres hóakadályok, száz kilométeres szél: több mint száz gépkocsi akadt el egy nap alatt. A Nyíregyháza–Mátészalka közötti úton a 20–24. kilométerek között volt a legsúlyosabb a helyzet. A meteorológusok véleménye – mely szerint lényeges javulásra nincs kilátás – beigazolódott, s a helyenként viharos szél pénteken is folytatódott.

Negyven éve írtuk

(1976. január 14., szerda)

Erősödő falusi bankok

Az elmúlt években Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is jelentősen fejlődtek a takarékszövetkezetek. A negyedik ötéves tervben például a tagok száma majdnem megduplázódott.

Harminc éve írtuk

(1986. január 14., kedd)

Továbbképzésen a tsz-vezetők

Négynapos továbbképzésen vesznek rész Budapesten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye termelőszövetkezeti elnökei, főmezőgazdászai. Az előadásokon többek között szó esik az ötéves tervek szövetkezeti feladatairól, a termeléspolitikai célkitűzésekről, a hitelpolitikáról és a termékforgalmazásról is.

KM
hirdetés