Ezt írta a Kelet 50, 40 és 30 éve! – Január 9.

Vásárosnamény büszke lehetett a beruházásra
Vásárosnamény büszke lehetett a beruházásra
Előkaptuk az 1966-os, 1976-os és 1986-os január 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Ötven éve nagy változás jött a műanyag tárgyak terén, harminc éve pedig eltűntek a kenyerek a polcokról.

Ötven éve írtuk
Kiszorul a giccs a boltokból

Az újévben nagyobb lesz a műanyag használati tárgyakból a választék. A tavaly hiánycikk polysztirol termékekből – melyeket igen sokan kerestek – az idén lesz elég. A régi gyártmányokon kívül új fajtákat is kapnak az üzletek: osztott kompótostálat, kenyérkosarat, zsanéros ételdobozt, a gyermekek számára dupla falú bögrét és háromlábú tálat. Ezen kívül 140-féle ízlésromboló tárgynak tiltották be a gyártását.

Negyven éve írtuk
Fejlesztés Vásárosnaményban

Az ERDÉRT legnagyobb beruházását végzik a vásárosnaményi faforgácslapgyárban. A több mint 600 millió forintos beruházásból korszerűsítik, bővítik a faforgácslapgyártást. A szükséges gépi berendezések nagy része már megérkezett Finnországból.

Harminc éve írtuk
Hová tűnt a kenyér?

Elfogyott a kenyér az élelmiszerüzletekből – adták egymásnak a hírt az emberek kedd este Nyíregyházán. Az üzletvezetők szerint a hiányt az okozta, hogy néhány üzlet leltározása miatt a közeli áruházak forgalma felduzzadt, s a vásárlók a leltározástól félve a frissen érkezett meleg kenyérből több napra is tartalékoltak.
hirdetés