Ezt írta a Kelet 60, 50, 30 és 10 éve! – Október 29.

Illusztráció: Ferihegy, 2-es terminál
Illusztráció: Ferihegy, 2-es terminál - © Kép: fovarosi.blog.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1955-ös, 1965-ös, 1985-ös és 2005 október 29-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hát… Felszámolták a spekulációt Demecserben.

Hatvan éve történt
(1955. október 29., szombat)

Minden erőt a betakarításra, a vetésre!

A szorgos munka meghozta a gyümölcsét a földeken. Minden termés beérett. Semmi kétség nem férhet ahhoz, hogy jövőre csak úgy lehet jó kenyérgabona-termésünk, ha most minden percet okosan kihasználva, kellő időben végezzük el az ősziek vetését. A nyírkátai Lenin TSZ tagjai nagyon jól tudják, hogy mit jelent az idejében végzett őszi vetés. Vetéstervüket teljesítették: 20 hold őszi árpát, 85 hold rozsot, 45 hold őszi búzát, 10 hold bíborherét és 7 hold szöszös bükkönyt vetettek.

Felszámoljuk a spekulációt Demecserben

Dolgozó parasztjaink között még ma is számosan elhanyagolják a haza iránti kötelezettség teljesítését. De mi megakadályozzuk a mesterkedéseiket, és idejekorán alkalmazni fogjuk velük szemben a proletárdiktatúra törvényeit! – írta D. Tóth István begyűjtési megbízott.


Ötven éve történt
(1965. október 29., péntek)

Az itatásos borjúnevelés előnyei

A tarpai szövetkezetben 1963-ban indult az itatásos borjúnevelés. Egy borjúval választásig 350 liter teljes tejet és 406 liter fölözött tejet itattunk. Az elhullás 15–20 százalékról 2 százalék alá csökkent. Az itatásos nevelés sikerrel csak ott alkalmazható, ahol pontosan betartják a technológiai előírásokat, és a legmesszebbmenően biztosítják a higiéniai feltételeket – fogalmazott Novák László, a tarpai Győzelem TSZ főállattenyésztője.


 

Harminc éve történt
(1985. október 29., kedd)

Avatóünnepség Ferihegyen

Ünnepélyes keretek között avatták fel a repülőtér új forgalmi épületét, amely óránként ezer utas kiszolgálására alkalmas.

Dollárt hozó vadászat

Sipos Béla saját fotójával írt cikket, melyen terítéken szerepeltek a vadkacsák, a fácánok és a vaddisznók.

„A mátészalkaiaknak tizennégyezer hektár állami vadászterületük van. Intenzív vadgazdálkodást folytatnak, amit a nem mindennapi vadászzsákmány is jelez. A nyugatnémet vadászok a múlt hétvégét töltötték Szatmárban, a gazdaság a tél folyamán további bérvadászatokat szervez.”


 

Tíz éve történt
(2005. október 29., szombat)

Búcsú Jóskától

Balogh József szerkesztő-újságíró kapcsolata 1959-ben kezdődött el a Kelet-Magyarországgal. Nyugdíjba vonulása alkalmából ünnepség keretében köszöntötték a szerkesztőségben.
hirdetés