Ezt írta a Kelet 70, 50 és 30 éve – május 7. – Sűrűbben járnak a sóstói villamosok

Hatvan évvel ezelőtti számunkból
Hatvan évvel ezelőtti számunkból
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1986-os május 7-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. május 7., kedd
Állásvesztésre ítélték a ­Nyugatra menekült tűzoltókat

A Nyugatosokat Igazoló Bizottság most tárgyalta azoknak a nyíregyházi tűzoltóknak az ügyét, akik Biró Áron, volt tűzoltóparancsnok és az akkori polgármester, Szohor Pál parancsára a tűzoltó-felszerelést, gépeket és ruhaneműket magukkal vive Nyugatra menekültek. A város tűzoltó-felszerelés hiányában a legnagyobb veszélynek volt kitéve. A mostani vidéki tűz­esetek bizonyítják a legjobban, hogy milyen óriási kárt okoz a tűzoltóság felszerelésének hiánya, ez okozta azt is, hogy a legutóbbi tűzeseteknél két tűzoltó halálát lelte. Jellemző Biró Áron tűzoltóinak fasiszta beállítottságára, hogy amikor hazajöttek Nyugatról, csak Biró Áron „parancsára” voltak hajlandók a náluk lévő felszerelési tárgyakat visszaszolgáltatni a városnak.

Ötven éve írtuk
1966. május 7., szombat
Fejlesztik Sóstó közlekedését

Továbbfejlesztik Nyíregyháza és Sóstófürdő közlekedését. A gyorsabb utazási lehetőségek megteremtése érdekében szombati napokon 14 órától 23 óráig, munkaszüneti és vasárnapi napokon reggel nyolc órától 23 óráig félórás időközökben indítják a sóstói villamosokat. Ezzel menetrend szerinti járatok Nyíregyházán negyvennel bővülnek.

Harminc éve írtuk
1986. május 7., szerda
Májusi strandolók

A májusi meleg már kezdi csalogatni az embereket a strandra. A sóstói tófürdőt naponta átlagosan 100–200-an, a parkfürdőt ötszázan–ezren keresik fel, a forgalom szezonkezdeti. Nyáron egy igazi kánikulai napon – főként hétvégén – a tófürdőbe 1500–2000, a park­fürdőbe pedig 10–12 ezren is ellátogatnak. Az anyagi lehetőségek szűkítése miatt a strand tartozékai küllemének csinosítására az idén nem tudtak megfelelő összeget áldozni, de a műszaki, higiéniai és egészségügyi előírásokat maradéktalanul betartják.

 

– KM –
hirdetés