Ezt írta a Kelet 70, 50 és 40 éve – Két hétig sötétség borul a városunkra

Hatvan évvel ezelőtti Kelet-Magyarországból
Hatvan évvel ezelőtti Kelet-Magyarországból
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1976-os július 2-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. július 2., kedd
Áramszünet lesz a gépjavítások miatt

Gazdasági életünk nehézségeit még jobban fogja súlyosbítani az a villanyáramszünet, amelyet a villanytelep vezetősége a gépek javításának időtartamára vett tervbe. Két hétig ismét sötétség borul a városra. Megállnak a gépek, leállnak az ipari üzemek, nem közlekednek a villamosok, és újból kézzel kell szedni lapunk hasábjait. Ezt az áldozatot is meg kell azonban hoznunk, mert a villanytelep ócska masinái javításra, tisztításra szorulnak.

Ötven éve írtuk
1966. július 2., szombat
Szabolcs és a villamos energia

Megyénkben a felszabadulás előtt 58 község volt villamosítva, s az összes közvilágítási lámpák száma még a háromezret sem haladta meg. 1945-ben a 19 ezer fogyasztó még csak négy és fél millió kilowattóra villamos energiát használt el. Ennek csupán egynegyedét tette ki a lakosság által igénybe vett áram mennyisége. A három évvel ezelőtt befejeződött faluvillamosítás óta ma már 234 községbe jut el a villanyfény, a felhasznált áram mennyisége 103 millió 309 ezer kilowattórára, több mint hússzorosára emelkedett.

Negyven éve írtuk
1976. július 2., péntek
Versenyző vasutasok

A július második vasárnapján sorra kerülő vasutasnap tiszteletére egy hónapos munkaversenyt hirdettek a nyíregyházi csomópont dolgozói. A négy műszak egymás mellett versenyez, a végén értékelik a vonatok menetrendszerűségét, a balesetmentes szolgálatot, az anyagtakarékosságot és a társadalmi munkát. A verseny első két helyezett kollektívája pénzjutalmat kap.

KM
hirdetés