Ezt írta a Kelet 70, 50 és 40 éve – május 14. – Pálinkával mérgeztek meg egy fuvarost

Ezt írta a Kelet 70, 50 és 40 éve – május 14. – Pálinkával mérgeztek meg egy fuvarost
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1976-os május 14-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. május 14., kedd

Pálinkával mérgeztek meg egy fuvarost

Benkei János 21 éves nyíregyházi fuvaros két ismeretlen embert szállított vidékre. Útközben pálinkával kínálták meg, amiből Benkei több ízben hajtott fel. Kis idő múlva rosszul lett és elvesztette az eszméletét. A szekérről a két ismeretlen eltűnt, Benki Jánost pedig az Erzsébet kórházba szállították, ahol néhány órai szenvedés után meghalt. A mérgezés ügyében a rendőri nyomozás folyamatban van.

Ötven éve írtuk

1966. május 14., szombat

„Játékos” buszvezető

Sokan utaznak Mátészalkáról Fehérgyarmatra autóbusszal. Ez azonban nem olyan egyszerű, vagyis az lehetne, de a szalkai autóbusz-pályaudvaron csinálnak egy kis bonyodalmat. Minden autóbusz beáll időben, csak a Gyarmatra menő késik; indulás előtt öt perccel áll be. Az utasok türelmetlenül várakoznak, és amikor a busz megáll a sor végén, tolongani kezdenek, lökdösődnek. Érthető: mindenki ülni szeretne. Ekkor azonban a vezető gondol egyet – és előrehúz. A nép utána. Ordítás, sikoltozás, káromkodás. S hogy ez milyen életveszélyes, arról beszélni sem kell. De miért van erre szükség, kedves AKÖV? (Kósa Pál, Fehérgyarmat)

Negyven éve írtuk

1976. május 14., péntek

Társadalmi munka Záhonyban

A záhonyi mozdonyvezetők társadalmi munkában készítették fel a mozdonyokat a nagyobb nyári munkára. Az akcióban 150 mozdonyvezető vett részt. Átvizsgálták, rendbe hozták a vontatási főnökséghez tartozó mozdonyokat, kijavították a kisebb hibákat. A március végétől május 5-éig tartó akció során több mint 1100 társadalmi munkaórát dolgoztak a mozdonyvezetők, segítve egymást is. A mozdonyokat egy külön átvevőbizottság minősítette, a 39 mozdonyból 37-et talált példásnak. A sikeres revízióról szóló jegyzőkönyvet a mozdonyok vezetőfülkéjében helyezték el.

KM
hirdetés