Ezt írta a Kelet 70, 50 és 50 éve – Atomerőmű épül hazánkban

Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Ifjúsági építőtábor – szabolcsi fiúk dolgoznak az M3-as autópálya építésén”
Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Ifjúsági építőtábor – szabolcsi fiúk dolgoznak az M3-as autópálya építésén”
Nyíregyháza, Mátészalka – Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1966-os július 6-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. július 6., szombat

Miért zárja el Debrecen Mátészalkát Nyíregyházától?

A Debrecen–Nyírbátor közötti helyi érdekű vasutat meghosszabbították Mátészalkáig, így Mátészalkát közelebb vitték Debrecenhez, mint Nyíregyházához. Ezzel Nyíregyháza gazdasági élete erősen csorbát szenved. A Szatmár megyeiek Debrecen bűvkörébe kapcsolódnak, mert oda sokkal rövidebb idő alatt jutnak el. Nyíregyháza gazdasági érdeke megköveteli, hogy a városvezetés lépéseket tegyen az ilyen méltánytalanságokkal szemben.

Hatvan éve írtuk

1956. július 6., péntek

Szép termés ígérkezik Nagygécen

Termelőszövetkezetünk is felkészül az aratásra, őszi kalászosokból gépi aratást is szerződtünk. Kézi aratásra 21 kaszával állunk ki. A szép termést ígérő termények aratását örömmel várja a tagság. (Szigeti Zoltán, tsz-könyvelő, Nagygéc)

Ötven éve írtuk

1966. július 6., szerda

Atomerőmű épül

Moszkvában kedden véget értek a tárgyalások arról, hogy Magyarországon felépítenek egy nagy kapacitású atomerőművet szovjet műszaki közreműködéssel. Magyar részről dr. Ajtai Miklós, az állami tervbizottság elnöke vett részt a tárgyalásokon.
hirdetés