Ezt írta a Kelet 70, 60 és 40 éve – Halálba indultak a szerelmesek

Ötven éve írtuk: „A lakosság igényeinek teljesítését szolgálja a Nyíregyházi Fodrász Szövetkezet mozgó műhelye. A korszerűen felszerelt fodrászbusz a megye ellátatlan területeit keresi fel”
Ötven éve írtuk: „A lakosság igényeinek teljesítését szolgálja a Nyíregyházi Fodrász Szövetkezet mozgó műhelye. A korszerűen felszerelt fodrászbusz a megye ellátatlan területeit keresi fel”
Kemecse, Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1976-os június 22-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. június 22., szombat
Szerelmi dráma Kemecsén

A háború borzalmai és a gazdasági élet nehézségei nem ölték ki a szívekből a romantikát. Bizonyság erre az a szerelmi dráma, amely Kemecsén játszódott le, ahol két fiatal lélek indult a halálba. A 23 éves Papp László halálosan beleszeretett a 16 éves Lippai Margitba. A szülők a házasságot ellenezték, mert Margit még gyermeknek számított. A fiatalok nem nyugodtak bele a szülői elhatározásba. Június 18-án búcsúleveleket írtak, tragikus sorokban tárták fel szüleik előtt, hogy az élet egymás nélkül lehetetlenné vált, és inkább meghalnak. A lúgkőoldatot előbb Margit, majd László itta meg. A szülők találtak rá a halál kapujában vergődő szerelmesekre, az orvosi tudomány azonban segíteni már nem tudott.

Hatvan éve írtuk
1956. június 22., péntek
Újabb nyíregyházi utcákban térnek át a 220 voltos feszültségre

A Tiszántúli Áramszolgáltató Vállalat június 28-ától több utcában megváltoztatja a világítási feszültséget, hogy városunk közfogyasztása egységes legyen. Arra kérik a fogyasztókat, hogy villamos készülékeiket 28-áig szereltessék át a magasabb feszültségnek megfelelően.

Negyven éve írtuk
1976. június 22., kedd
Készülődés a trabantosok találkozójára

Az elmúlt év tapasztalatait felhasználva az idén már országos jelentőségű lesz a Nyíregyházán megrendezésre kerülő Trabant-találkozó. Megrendezik az ügyességi versenyt is, mégpedig komoly díjakért. A pályát már kijelölték, a Volán területén lesz a verseny.

KM
hirdetés