Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Aranyat kért a csempészett lovakért

Akt.:
Negyven évvel ezelőtti Keletből: „A szőlő helikopteres lombtrágyázását és gombaölő szeres permetezését végzik a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskola tangazdaságában”
Negyven évvel ezelőtti Keletből: „A szőlő helikopteres lombtrágyázását és gombaölő szeres permetezését végzik a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskola tangazdaságában”
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os július 13-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. július 20., szombat
Amikor a csempész a detektívvel akar üzletet kötni…

Peches napja volt pénteken Pataki Antal nyíregyházi lócsempésznek, aki detektívekkel akart üzletet kötni. Csengernél Romániából két lovat csempészett át, hamis járlatokkal szerelte fel magát, és behozta a két lovat Nyíregyházára, hogy jó áron eladja. Szerencsétlenségére a városi rend­őrkapitányság két detektívje ellenőrző úton volt a lóvásárban, és alkuba keveredtek a lócsempésszel. A felek egymás markába csaptak és megegyeztek négyszáz gramm aranyban, de az üzlet nem jött létre, helyette bűnügyi eljárás indult a lócsempész ellen.

Hatvan éve írtuk
1956. július 20., péntek
A borbányai kutatás eredménye

A nyíregyházi külső állomás melletti próbafúrás végre eredménnyel járt: percenként 300 liter 45 fokos víz tört fel. Az egészségügyi osztály véleménye szerint a víz konyhasós, jódos, brómos, ként és gázt is tartalmaz, tehát reumatikus fájdalmak gyógyítására is jó. A további kutatás fogja eldönteni, hogy miként használják fel a kínálkozó lehetőségeket.

Ötven éve írtuk
1966. július 20., szerda
Kevés a sör megyénkben

Ugrásszerűen nőtt a sörfogyasztás: csak július 16–17-én 20000 liter fogyott Sóstón. Bár naponta 60000 üveggel palackoznak megyénkben, mégis kevés. A hamarosan megépülő borsodi gyár segít majd az igények kielégítésében.

KM
hirdetés