Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Épül a nyíregyházi tanárképző főiskola

Akt.:
Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Mátészalkán kísérletezték ki ezt a gépet, amellyel utat vághatnak a sűrű lombozatú gyümölcsösökben”
Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Mátészalkán kísérletezték ki ezt a gépet, amellyel utat vághatnak a sűrű lombozatú gyümölcsösökben” - © Fotó: KM-archív
Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os október 15-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. október 15., kedd
Mének vizsgálata

Közhírré teszem, hogy a ménvizsgáló bizottság folyó hó 15-én Nyíregyházán, a városi mintakertben ménvizsgálatot tart, amelyre az egy évnél idősebb mének büntetés terhe mellett elővezetendők. A tulajdonosok a ménekre vonatkozó származási iratokat, a múlt évi magtartási vagy köztenyésztési engedélyeket szintén hozzák magukkal – közölte Fazekas polgármester.

Hatvan éve írtuk
1956. október 15., szerda
Meghiúsították a géprablást

Tegnap reggel a Budapestről Szombathely és Zalaegerszeg felé tartó repülőgép pilótái és utasai ellen négy felfegyverkezett bandita támadást kísérelt meg. Miután a BM államvédelmi szervéhez korábban bejelentés érkezett, két tiszt elhelyezkedett az utasok között, és amikor a banditák előrántották fegyvereiket, ők is akcióba léptek. Rövid tűzharc után sikerült ártalmatlanná tenniük a bandát, amely a nyomozás megállapítása szerint Nyugat-Németországba kényszerítette volna a gépet.

Ötven éve írtuk
1966. október 15., szombat
Bontják az állványt a tanárképző főiskola első épülettömbjéről

Épül az új nyíregyházi tanárképző főiskola. A diákszállók és más létesítmények már sejteni engedik a kibontakozó hatalmas oktatási, kultúr- és sportkombinát méreteit. Az építkezésen számos szellemes és újszerű megoldást alkalmaztak. Az első szállóról már kezdik levetni a „csőruhát”, a külső műkő borítás végső formájában is kész, bontják az állványokat. Az első építési ütemben – május 1-jére – elkészül az első diákszálló, mosoda, trafóház és a garázsok.

KM
hirdetés