Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Friss strandhomokkal vár a Bujtos

Negyven éve írtuk: „Petris Mihály bácsinak nincs lova, de mint tsz-járadékos naponta bejár a halmosbokori üzemegységbe, ilyenkor két kedvence, Ete és Baba kap egy kis simogatást és egy-egy kockacukrot”
Negyven éve írtuk: „Petris Mihály bácsinak nincs lova, de mint tsz-járadékos naponta bejár a halmosbokori üzemegységbe, ilyenkor két kedvence, Ete és Baba kap egy kis simogatást és egy-egy kockacukrot”
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os június 8-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. június 8., szombat
Megnyílt a bujtosi strandfürdő

Bizonyára örömmel fogadja a hírt a nyíregyházi közönség, hogy a bujtosi strandfürdőt átépítették, parkírozták és friss strandhomokkal látták el. Új kabinok épültek, és ­Hlavatti László vendéglős vezetésével kitűnő büfé nyílt. A halászcsárdában állandóan hideg-meleg ételek, kitűnő hűsítő italok vannak. He­tenként kétszer halpaprikás vacsorák. Bizonyosra vesszük, hogy a strandfürdő nagy látogatottságnak fog örvendeni.

Hatvan éve írtuk
1956. június 8., péntek
31 vagon fémet gyűjtöttek

A vasgyűjtő hónap alkalmával megyénk ifjúsága 30 vagon és 67 mázsa vasat és közel 34 mázsa fémet gyűjtött. Ezt az igen szép eredményt a múlt vasárnapi vasgyűjtés is elősegítette. A nyíregyházi V. számú általános iskola növendékei egy nap 20 mázsánál is több vasat gyűjtöttek. De emellett 112 kiló papírt, közel 200 üveget stb. ­Ugyancsak szép eredményeket ért el a helyi MTH iskola. Saját vontatójukkal. 13 ­mázsa hulladék vasat, 500 kiló papírt és 100 kiló rongyot gyűjtöttek. De sorolhatnánk tovább az iskolák neveit, a kisvárdai, kemecsei és a többi általános iskolák hasonlóan szép eredményeket értek el.

Ötven éve írtuk
1966. június 8., szerda
Sikeres félév

Sikeresen zárja három hét múlva az első félévet a Nyírbátori Vastömegcikkipari Vállalat. A külföldön egyre keresettebb napellenzőjükből – mely darabonként 90 ezer forint értékű – a tervezettnél lényegesen többet, 105 darabot adnak át a Transzelektro külkereskedelmi vállalatnak. Jóllehet a Szovjetunió csupán 75 darabot rendel belőle az első félévben, a többletnek is van piaca: valószínűleg lengyel exportra kerül.

KM
hirdetés