Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Közkutat építenek Nagygécen

Akt.:
Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Követ bányásznak a barabási hegy oldalából – ideje lenne már gépesíteni a rakodást...”
Negyven évvel ezelőtti számunkból: „Követ bányásznak a barabási hegy oldalából – ideje lenne már gépesíteni a rakodást...” - © Fotó: KM-archív
Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os szeptember 28-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. október. 8., kedd
Szabolcs vármegye államvédelmi osztálya

A Hivatalos Lap közli, hogy a vidéki főkapitányságok politikai osztálya megszűnik, beleolvad a Budapesti Főkapitányság politikai osztályába (Andrássy út 60.), és országos államvédelmi osztály néven fog működni. Ennek folyományaképpen a helyi főkapitányság politikai osztálya Szabolcs Vármegyei Államvédelmi Osztály néven működik majd.

Hatvan éve írtuk
1956. október 8., kedd
Három üzem – három hír

Jól zárta a harmadik negyedévi tervét a kisvárdai Vulkán, 111,1 százalékot ért el. A selejt még mindig nagy szépséghibája a Vulkánnak, hiszen szeptemberben a temperöntöde 18, a szürkeöntöde 7,96 százalék selejtet gyártott. A tiszavasvári Alkaloida júliusban és augusztusban nyersanyaghiány miatt nem tudott teljes kapacitással dolgozni, tervüket mégis 127 százalékra teljesítették. A demecseri burgonyakeményítő-gyár dolgozói a harmadik negyedévben 182,9 százalékot értek el. A kimagasló eredmény annak köszönhető, hogy a tervezettnél 700 vagonnal több burgonyából állítottak elő keményítőt és burgonyacukrot.

Ötven éve írtuk
1966. október 8., szombat
Községfejlesztési tervek

A lakosság javaslatai alapján elkészült a csengeri járás jövő évi községfejlesztési terve. Az ideinél egymillióval több, hatmillió forint fordítható a célra. Csengerben és Méhteleken 4900 négyzetméter makadámutat építenek, bővítik a villanyhálózatot Komlódtótfalu, Pátyod, Szamostatárfalva és Tyukod községekben. Porcsalmán és Szamosangyaloson parkfelújítást terveznek, befejezik a törpe vízmű építését Szamosbecsen, közkutat építenek Nagygécen. Tisztaberek és Szamossályi községekben jövőre indul a művelődési ház építése.

– KM –
hirdetés