Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Lejárt a spekulánsok ideje!

Akt.:
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os július 27-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. július 27.
„Aki rontani merészeli a forintot, azt azonnal felakasztjuk!”

Még egy hét, és bevonul a magyar életbe az új pénz, a forint. Végét járja a spekulánsok és a síberek korszaka. Nyíregyháza három részén akasztófákat állítanak fel, és aki rontani merészeli a forintot, azt azonnal agyonverik vagy felakasztják”.

Hatvan éve írtuk
1956. július 27.
Gazdag termést ígérnek a nyírségi gyümölcsösök

A berkeszi Bajcsy-Zsilinszky Termelőszövetkezet 40 holdas gyümölcsöséből az idén 45 vagonnal jobb lesz a termés, mint az előző évben. Hazánk dolgozói ősszel közel 5 ezer vagon szabolcsi almára számíthatnak.

Ötven éve írtuk
1966. július 27.
A legmodernebb keltetőüzem

Baromfikeltető épül a nyíregyházi Tiszavasvári úton. Az 50 keltetőgéppel évi 3,5 millió napos csibe várható. Ez Közép-Európa legmodernebb keltetőállomása, ahová 36 érettségizett fiatalt vettek fel.

Negyven éve írtuk
1976. július 27.
Pofonok – a víz miatt

Az egyik baktalórántházi ­közkúton B. Kálmán 16 éves fiú két kisebb gyerekkel ­hosszú ideig pancsolt. A kö­zelben lakó idős asszony felhívta a figyelmüket a vízhiányra. A megvadult fiú szitkozódások közepette pofozta, fojtogatta a meglepett asszonyt, aki takarékosságra szólította fel őt. A bíróság 1 évre javítóintézetbe utalta B. Kálmánt.

Húsz éve írtuk
1996. július 27.
Új hotel nyílt Naményban

Háromcsillagos szállodát adtak át Bereg kapujában. Fehér János vásárosnaményi családi vállalkozásban valósította meg régi álmát. A 16 szobás szállodában két lakosztály található, és mindenhol van színes televízió.

– KM –
hirdetés