Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Mégis árusíthatnak sört a cukrászdákban

Negyven éve írtuk: „Megyénk úttörő-olimpiai bajnoki címet szerzett tájfutó váltócsapata. Balról jobbra: Zelei Ferenc, Haburcsák István és Száraz Attila”
Negyven éve írtuk: „Megyénk úttörő-olimpiai bajnoki címet szerzett tájfutó váltócsapata. Balról jobbra: Zelei Ferenc, Haburcsák István és Száraz Attila”
Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os június 29-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. június 29., szombat

Megindul a légiforgalom ­Budapest–Nyíregyháza között

Budapestről jelentették, hogy a magyarországi légiforgalom még júliusban megindul. A teljes repülőgéppark megérkezéséig egyelőre három fővonalon indul meg az utas­szállító forgalom, megyénket a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest járat érinti. A fővárosból naponta kétszer, reggel és délután indulnak a gépek, amelyek átlagosan egy óra alatt érik el a vidéki városokat. A repülőgépek díjszabása alig néhány százalékkal lesz magasabb az első osztályú vasúti jegy áránál.

Hatvan éve írtuk

1956. június 29., péntek

Sör a cukrászdákban

A Nyíregyházi Vendéglátóipari Vállalat vezetősége hosszas halogatás után mégis elrendelte, hogy a cukrászdákban is árusítsanak sört. A világos vagy barna sör kedvelt üdítőital, sokan szeretik, különösen a meleg, nyári napokon. Eddig vendéglőkben, éttermekben és söntésekben lehetett kapni. Ezért javasolták a dolgozók, hogy cukrászdákban is vezessék be az árusítását, már csak azért is, mert a vendéglők elhelyezése elég rossz, hiszen azok a város központjában, vagy teljesen a szélein vannak elhelyezve.

Ötven éve írtuk

1966. június 29., szerda

Gépjavításban legjobb ­Nagyhalász és Tiszaszalka

Befejeződtek a megye tizenegy gépjavító állomásán az aratást, cséplést megelőző gépszemlék. A felülvizsgálat 398 kombájnt, 66 kévekötőt és 94 rendrevágó aratógépet érintett. Teljesen üzemképesnek talált a szemle 375 kombájnt, s 23-nak a készenlétét is csak alkatrészhiány hátráltatja. A pontozások alapján a legjobb javítási eredményt a Nagyhalászi Gépállomás és a Tiszaszalkai Gépjavító Állomás érte el.

KM
hirdetés