Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve – Vonatkerekek roncsolták szét a teheneket

Akt.:
Negyven évvel ezelőtti Kelet-Magyarországbólból: „Vaján több utcát látnak el szilárd útburkolattal”
Negyven évvel ezelőtti Kelet-Magyarországbólból: „Vaján több utcát látnak el szilárd útburkolattal” - © Fotó: KM-archív
Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os október 26-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. október 26., szombat
Borzalmas vasúti gázolás

Borzalmas szerencsétlenség történt tegnap reggel a tiszadobi Rejetanya mellett. A Polgár felől Nyíregyházára haladó vonat elütött egy kétfogatú, tehenekkel vontatott szekeret. A teheneket a vonat kerekei szétroncsolták, a szekér pozdorjává zúzódott, és a rajta ülő ifj. Sz. András tiszadobi lakos, valamint édesanyja szörnyethaltak. A vizsgálatot széles körben megindították.

Hatvan éve írtuk
1956. október 26., péntek
Nyilatkozat

Mi, a Nyíregyházi Földműves-szövetkezet dolgozói mély felháborodással értesültünk népi államunk megdöntésére irányuló ellenforradalmi bandák galád, provokációs támadásairól. Ezekben a sorsdöntő órákban szilárdan állunk a Magyar Dolgozók Pártja és népi kormányunk mögött. Biztosítjuk pártunk központi vezetőségét, hogy miránk számíthat, és készek vagyunk pártunk politikájáért síkra szállni, népünk jövőjét, boldogságát és a szocializmust megvédeni.

Ötven éve írtuk
1966. október 26., szerda
Ötven év egyetlen helyen

Ilyen hosszú ideig tanított Gólya Elek a fábiánházi iskolában. Most 73 éves, nyugdíjba megy. Szombaton ünnepség keretében búcsúztak tőle tanártársai, tanítványai, a járási szakemberek és a község vezetői.

Patyolat nyílik Kisvárdán

Már 1911-ben működött Kisvárdán a Patyolat elődje, az Első Kisvárdai Gőzmosó és Vegytisztító Intézet. Ugyanez a járási székhely nyitja meg az idén az első modern patyolatszalont is – írja ifj. Vincze Péter tudósítónk. KM
hirdetés