Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve!

Akt.:
Péter János külügyminiszter
Péter János külügyminiszter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és a 1966-os januári Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

1946. január 31.
Ünnepelt Nyíregyháza

A harmadik magyar köztársaság kikiáltásának alkalmából ünnepséget szervezett a megyeszékhely, s emiatt felhívást intéztek a nyíregyházi lakosokhoz. „Felhívom a településen lévő összes iskola, hivatal, intézmény, üzem, vállalat, üzlet felelős vezetőjét, hogy növendékeikkel, alkalmazottaikkal pénteken fél 11-kor induljanak el zászlók és jelszavas táblák alatt a Kossuth-szoborhoz a városháza előtt megtartandó ünnepségre.”

1956. január 31.
A dolgozó nők bírálata

Miért nem adnak helyet a nőknek a pártszervezet vezetőségében a nyíregyházi Gyümölcs-Zöldségértékesítő Szövetkezetnél? Ezt a kérdést a nyíregyházi Gyümölcs-Zöldségértékesítő Szövetkezet 1. számú központjának női dolgozói tették fel. – A beszámolóban meg sem emlékeztek a nőkről, se jót, se rosszat nem mondtak rólunk – nyilatkozták lapunknak.

1966. január 30.
A nemzetközi helyzet fokozódik

– Tisztelt Országgyűlés! Éppen most, a jelenlegi nemzetközi helyzetben különösen indokolt, hogy az Ország­gyűlés ennél a sajátságosan belpolitikai vitánál, a költségvetés tárgyalásánál nagy figyelmet fordítson a nemzetközi viszonyok alakulására is – fogalmazott Péter János külügyminiszter.

– KM –
hirdetés