Kelet-retro

2019.05.31. 08:00

Falnak szaladt egy dombrádi férfi, azt hitte, hogy teherautó ütötte el

Épül a Debreceni úti felüljáró, a Kubai Nemzeti Színháznak dolgoznak Kisvárdán. Előkaptuk a 70, 50, 40 és 30 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Az idő vasfoga kikezdte a Tiszán szolgálatot teljesítő Tiszavirág tanyahajó vasszerkezetét. Most a tiszalöki hajójavító üzemben teljes felújításnak vetették alá az úszótestet (1989. május 31., szerda)

1949. május 31., kedd

Nekiment a falnak, azt hitte, hogy teherautó ütötte el

A kisvárdai vásárról Dombrád felé tartó vásárosok elhíresztelték, hogy O. István dombrádi lakos közúti baleset áldozata lett: elütötte egy tehergépkocsi. Hozzátartozói a kisvárdai kórházban találták meg, ahova a kékcsei országútról szállították be. Ő maga is azt hitte, hogy teherautó ment rajta keresztül, amíg a szemtanúk el nem mondták az igazságot: O. István Kisvárda szélén nekiszaladt az egyik ház falának, úgy veszítette el eszméletét.

1969. május 31., szombat

Ma éjfélkor megszűnik a nyíregyházi villamosközlekedés

Többéves tárgyalások után a napokban végleg eldőlt: ma, május 31-én éjfélig közlekedik a nyíregyházi villamos. A megszűnésével az AKÖV veszi át a forgalom lebonyolítását a MÁV-állomás és Sóstó között. Az állomástól a tbc-szanatórium között a 8-as jelzésű autóbusz jár. A buszmegállók a villamosmegállókkal azonosak maradnak, kivéve a Zrínyi Ilona utcát, helyette az Egyház utcán lesz megálló. A villamos távozása után még közel egy hónapig közlekedik a városban a kisvonat.

Nyíregyházán, a Debreceni úton épül az új felüljáró. Jelenleg a támfalakat betonozzák a közúti építő vállalat dolgozói (1979. május 31., csütörtök)
Kisvárdáról Havannába – A BEAG kisvárdai gyárában készítik a Kubai Nemzeti Színház hangosító berendezéseit (1979. május 31., csütörtök)
Az idő vasfoga kikezdte a Tiszán szolgálatot teljesítő Tiszavirág tanyahajó vasszerkezetét. Most a tiszalöki hajójavító üzemben teljes felújításnak vetették alá az úszótestet (1989. május 31., szerda)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában