Ezt írta a Kelet 70 és 60 éve – Lúgot öntött férje szájába az asszony

Akt.:
Hammel József ötven évvel ezelőtt készült felvételén a hodászi Béke Termelőszövetkezet dolgozói almát csomagolnak exportra
Hammel József ötven évvel ezelőtt készült felvételén a hodászi Béke Termelőszövetkezet dolgozói almát csomagolnak exportra - © Fotó: KM-reprodukció
Előkaptuk az 1946-os és 1956-os október 12-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1946. október 12., szombat
Hogyan történt a merénylet?

Kovács Béla demecseri gazda életveszélyes állapotban került be a nyíregyházi Erzsébet kórházba. Megállapítást nyert, hogy felesége lúgot öntött a szájába. A nyomozás folyamatban van annak megállapítására, hogyan történt a merénylet.

Felajánlották fizetésük két százalékát

Az egyre égetőbbé váló munkanélküliség kérdésének első megoldásaként a városházi tisztviselők háromhavi fizetésük 2 százalékával járultak hozzá egy munkanélküli alap megteremtéséhez. Ezzel az alappal fognak munkaalkalmat teremteni a munkanélküliek foglalkoztatására. Ehhez az akcióhoz a vármegyei tisztviselők is csatlakoztak, és mint újabban értesültünk, a mozgalomhoz Nyíregyháza minden ipari és szellemi dolgozója hozzájárult. Nem könyöradományokat és nem átmeneti segélyt fognak kapni ebből az alapból a nyíregyházi munkanélküliek, hanem becsületes munkát, kenyérkereseti lehetőséget.

Hatvan éve írtuk
1956. október 12., péntek
Dióval töltött aszalt szilva készül Nyíregyházán

Igen dicsérendő kezdeményezés valósult meg az idei nagy mennyiségű szilvatermés feldolgozására és hasznosítására: aszalóüzem létesült, mely a Növényolaj-ipari Vállalat feleslegessé vált szárító berendezésével kezdte meg működését. Eddig több mint 40 mázsa aszalt szilvát készítettek, amit kimagolás után dióval töltenek meg, és így mint ízletes csemegét hozzák majd forgalomba.

KM
hirdetés