Ezt is ellenőrzik

A főzés és a sütés során elpusztul a szalmonellát okozó baktérium.

 Egy az Európai Unióban végzett felmérés szerint a kontinens csirkeállományának közel egy ötöde szalmonellával fertőzött. Magyarországon rendelet írja elő a 100 egyed feletti nevelők és keltetők számára az oltást és a szalmonella fertőzés vizsgálatát.

Megyénkben nagyon kevés esetben találkoztunk szalmonella fertőzéssel, de az is inkább a brojler csirkéknél fordult elő. A vizsgálatoknál a körzeti hatósági állatorvos vesz mintát a telepen, és azt küldi a laborba további vizsgálatokra. Az emberi fogyasztásra kerülő termékeket hatósági vizsgálatnak vetik alá. A főzés és sütés során a bakérium elpusztul, s az ellenőrzött tojás és húskészítmények is nyugodtan fogyaszthatók –mondta el Tamás Péter megyei fő-állatorvos helyettes.

– Kiss Béla –








hirdetés