Ezüstéremmel tértek haza a Vasvári röplabdás leányai

Akt.:
A lányok mindent megtettek, most ez a második helyre volt elég
A lányok mindent megtettek, most ez a második helyre volt elég - © Fotó: mdsz.hu
Nyíregyháza – Szabó Lili kapta a legjobb támadójátékos különdíját.


A női röplabda Extraliga utánpótlásvonala randevúzott az elmúlt héten Békéscsabán. Itt rendezték az V-VI. korcsoportos röplabda diákolimpiai döntőt.

A lányoknál a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium képviselte megyénket és a Fatum-Nyíregyháza utánpótlását.

A csoportkörből a mieink két sima és egy küzdelmes találkozót követően veretlenül jutottak tovább. Az elődöntőben újra nagy csatában győzték le a jászberényieket, majd jöhetett a finálé a házigazda csabaiak ellen.

Sajnos a békésiek jobb napot fogtak ki, így otthon tartották a győztesnek járó serleget, a vasvárisoknak az értékes ezüst jutott. A Szekér Lászlóné és Erdősné Balogh Erika által felkészített nyíregyházi csapatból Szabó Lili a legjobb támadónak járó különdíjjal térhetett haza.

– A tavalyi bajnokcsapatból öten mentek el, az újak ügyesek, de még fiatalok, rutintalanok. Hazai csapat ellen nagyon nehéz diák­olimpiai döntőt játszani, tavaly ugyanez volt a helyzet Debrecenben, de akkor mi nyertünk. A lányok az utolsó pontig küzdöttek csapatként, nagyon büszkék vagyunk rájuk – mondta érdeklődésünkre Szekér Lászlóné.

KM

Diákolimpiai döntő, V-VI. korcsoport, lányok. Csoportmeccsek: Vasvári-Jászberény 3:2, – Gödöllő 3:0, – Kecskemét 3:0.

Elődöntő: Vasvári–Jászberény 3:2.

Döntő: Békéscsaba–Vasvári 3:1.

Végeredmény: 1. Békéscsaba, 2. Vasvári (Molnár Petra, Kujbus Fanni, Szilágyi Csenge, Pap Dorka, Fejérvári Panna, Móré Gréta, Kis Bianka, Rufin Martinez Natali, Szabó Lili, Simon Nelli, Nacsa Kornélia, Benkő Noémi. Testnevelő: Szekér Lászlóné. Edző: Erdősné Balogh Erika, 3. Gödöllő, 4. Jászberény, 5. Újpest, 6. Szombathely, 7. Kaposvár, 8. Kecskemét.
hirdetés