Ezüstre váltott csengeri sikertörténet

Akt.:
Sportszerűségből jeles! A csengeriek sorfalat álltak a DEAC bajnokcsapatának
Sportszerűségből jeles! A csengeriek sorfalat álltak a DEAC bajnokcsapatának - © Fotó: Kákos Dávod
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Nyírgyulaj elszenvedte első vereségét az NB I alsóházi rájátszásában.


Aki látta, aligha felejti el egyhamar. Aki lemaradt, annak órákig lehetne mesélni. Hogy miről? Speciel arról, milyen varázslatos miliőben játszhat évek óta a Csenger NB II-es futsalcsapata. A szatmáriak odáig jutottak, hogy a bajnoksági címet hajszolták a Keleti csoportban. Ettől egy hajszál választotta el őket: a felsőházi rájátszás a utolsó fordulójában az élen nyomuló DEAC elleni győzelemmel érhettek volna a csúcsra.

Már a bejutás volt egyszerű mutatvány a csengeri katlanba. Az embernek hirtelen olyan érzése támadt, ezrek próbálnak bepréselödni a lelátóra. Ami végül ötszáz szerencsésnek sikerült, ők aztán beleadtak apait-anyait. Csakúgy, mint a hazaiak. Amikor a 16. percben 2–0-ra vezettek, csaknem felrobbant a csarnok. A debreceniek azonban fordítottak és bár Gaál Krisztián gólja a második félidőben felélesztette a reményt, az egyenlítés kibrusztolása túl nagy energiát igényelt. A vendégek jobban bírták szuflával, és nem szégyen leírni, jobban is muzsikáltak: többször mattolták a siker érdekében kockáztató házigazdákat az abszolút sportszerű mérkőzésen. Azért a végén Juhász Norbert szinte minden arra járó védőt kicselezve gondoskodott a slussz poénról, abszolút szép emléket hagyva a szezonról. Mert bár a DEAC diadalmaskodott (ekképpen osztályozót vívhat az élvonalba jutásért…), a Szilágyi Sándor együttesét úgy ünnepelte a berekedt drukkerhad, mintha fordítva történt volna minden. Persze, az ezüstérem megszerzése a klub fennállásának legnagyobb dicsősége! Nem mellékesen, az egyetemisták a teljes évad során először gyűrték le a csengerieket, holott négyszer találkoztak a felek – mondhatni számukra a legideálisabb pillanatban kerekedtek felül.

– Túl nagy volt az iram az első félidőben, ami sokat kivett belőlünk – vont gyorsmérleget Bodó Richárd, a csengeriek frontembere. – Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ugyanakkor el kell ismerni, ezen az estén jobb volt az ellenfél. A csalódottság nem megfelelő szó a történtekre, mert januárban például még azért küzdöttünk, hogy egyáltalán megragadjunk az NB II-ben, ehhez képest a rájátszásban nagyszerűen kezdtünk. Hat meccset nyertünk zsinórban, kicsit beleéltük magunkat abba, hogy innentől bármi lehet, de talán ez a realitás. A közönség viszont megint szuper volt, köszönjük, hogy végig mellettünk állt.

Mindeközben a Nyírgyulaj elszenvedte első vereségét az NB I alsóházi rájátszásában. Persze, ha csak minden hatodik meccsét bukja el a nyírségi különítmény, senki nem fog a kardjába dőlni. Így a Bőny elleni kisiklás nem igazán rázza meg a látogatókat, akik továbbra is meggyőző különbséggel székelnek az élen, a hátralévő hat körben pedig gyaníthatóan vígan kiharcolják a bennmaradást.

KM-KT

Futsal

NB I., alsóházi rájátszás, 6. forduló

Bőny–Nyírgyulaj KSE 3–1 (2–0)

Győr, 100 néző, v.: Baghy Cs., Molnár I.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Siska G., Nagy I., Sánta J. Csere: Végső Zs. (kapus), Orosz D., Szabó Á., Lovas N., Fekete G., Gömze A., Faragó L. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Balanescu, Tóth F., Bogyó K., illetve Nagy I. Kiállítva: Siska G. (20. perc)

További eredmény: Göcsej-Zalagerszeg–Ferencváros 1–4.

Az állás: 1. Nyírgyulaj 20 pont, 2. Bőny 14, 3. FTC 9, 4. Göcsej-Zalaegerszeg 3.

NB II, Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Csenger–DEAC 5–9 (2–2)

Csenger, 500 néző, v.: Farkas B., Tamási P.

Csenger: Szabó J. – Balogh Á., Osváth S., Bodó R., Juhász N. Csere: Juhász S. (kapus), Katona P., Geletey Z., Pócsi B., Rigó A., Boros D., Pálfi I., Gaál K. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Balogh Á., Osváth S., Gaál K., Buka B. (öngól), Juhász N., illetve Buka B. 4, Vékei N. 2, Pallai Zs., Varga D., Kántor T.
A felsőházi rájátszás végeredménye: 1. DEAC 27 pont, 2. Csenger 23, 3. Kazincbarcikai Ördögök 18, 4. Kincsem Lovaspark 15, 5. Mag-Log Team 14, 6. Berettyóújfalu 11.

Címkék: , ,hirdetés