F1: Szirotkiné a Williams vezetőülése, Kubica hoppon maradt

Akt.:
Idén Szergej Szirotkin és Lance Storm alkotja majd a Williams pilótapárosát
Idén Szergej Szirotkin és Lance Storm alkotja majd a Williams pilótapárosát - © Fotó: Williams
Budapest – Hivatalossá vált, hogy Szergej Szirotkint szerződtette a Williams Lance Stroll mellé Robert Kubica ellenében – tájékoztatott az Amber PR.

– A szezonzáró Abu-Dzabi futamot ­követően a lengyel veterán és az orosz újonc is tesztelt a ­Williamsszel, s bár a szurkolók és Forma–1-es résztvevők a lengyelt szerették volna látni ismét a sorozatban, az angol csapat végül mégis a 22 éves orosz mellett döntött. Állítólag szerepe volt a döntésben annak, hogy ­Kubica kevésbé jól teljesített az új Pirelli-gumikon, és Szirotkin tetemesebb szponzori ­összeget is hozott Claire Williams csapatához.

Arról nem szól a fáma, hogy a 25 év alatti orosz szerződtetéséhez mit szól a csapat fő­szponzora, a Martini, amely eddig ragaszkodott egy idősebb pilóta jelenlétéhez a csapatnál. A vezetőülésről lemaradó Kubicának mégis mentőövet dobott a csapat, hiszen idén ő lesz a Williams tartalék- és fejlesztőpilótája.

HBN


Budapest/London - Az újonc orosz Szergej Szirotkin lesz a Forma-1-es Williams istálló második pilótája. A 22 éves versenyző az orosz tehetséggondozó SMP Racing program tagjaként 2015-ben a GP2-ben harmadik lett, ezzel a legjobb volt az újoncok között. Egy évvel később már a Forma-1-es Renault ist...

Budapest - Jánvári Zsolt, a Williams magyar technikusa jól érzi magát Forma-1-es csapatánál, és egyelőre nem gondolkodik azon, hogy a ranglétrán feljebb lépve erősebb csapathoz szerződjön. "A paddockban gyakorlatilag már majdnem mindenki mindenhol dolgozott" - mondta Jánvári kedden az M4 Sport Sp...
hirdetés