Fa dőlt az útra, villám csapott a kéménybe – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Fa dőlt az útra, villám csapott a kéménybe – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Villám csapott egy lakóház kéményébe, amely ledőlt kedden este Leveleken, a Rákóczi utcában. A lehulló tégladarabok a tetőszerkezetet megrongálták. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a tetőről a tégladarabokat eltávolították és a megrongálódott tetőrészt ideiglenesen fóliával befedték. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több esetben is nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét kedden este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyházán, a Csonkás utca egyik családi házának pincéjébe gyűlt össze nagy mennyiségű csapadékvíz, amely a gázkazánt veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltói benzinmotoros szivattyú segítségével távolították el a csapadékvizet. Szintén szivattyúzniuk kellett, Nyíregyházán, a Tünde utcában egy oktatási intézmény bejáratánál, ahol a nagy mennyiségű esővíz az épületet veszélyeztette, valamint a Vércse utca egyik lakóházának pincéjénél is vízeltávolításhoz riasztották a szabolcsi megyeszékhely tűzoltóit.

Úttestre borult fa eltávolításához kérték kedden este a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét a 41-es számú főúton, a 9-es kilométernél, Nyíregyháza határában, ahol egy nagyméretű fa zárta el az utat. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.
Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés