Fájó búcsúzás a munkahelytől Rakamazon

Fájó búcsúzás a munkahelytől Rakamazon
Rakamaz – A legtöbben fásultan, beletörődve, némán hallgatták az ügyvezető igazgató beszámolóját a felszámolás menetéről, egy-két személy pedig hangot adott felháborodásának, fájdalmának, s az elmaradt tartozások kifiezetését követelték.

Tüntetni fognak Rakamazon a Mag-Sa Trash Kft. dolgozói a Zrínyi utcai épület előtt 14 órától – kapta szerkesztőségünk a hírt kedden. A vállalkozás dolgozói valóban gyülekeztek már fél kettő körül az irodának és a telephelynek otthont adó épület előtt, azonban semmiféle tüntetésnek nem látszott előkészülete.

Mint megtudtuk, a cég októberben a felszámolás szomorú sorsára jutott, s az ügyvezető igazgató azért hívta össze húsz dolgozóját, hogy átadja a hivatalos papírokat mindazoknak, akik a továbbiakban a munkaügyi központtól remélik sorsuk alakulását. Ezért jöttek tehát a dolgozók, s nem a tüntetés végett. A munkahely elvesztése mindig szomorú esemény, hiszen biztos forintoktól esnek el családok.

Egy rakamazi cég megbízásából különböző fóliák válogatásával foglalkoztak ezen a telephelyen a dolgozók, akik más-más habitussal fogadták az iratok kiosztását. A legtöbben fásultan, beletörődve, némán hallgatták az ügyvezető igazgató beszámolóját a felszámolás menetéről, egy-két személy pedig hangot adott felháborodásának, fájdalmának, s az elmaradt tartozások kifiezetését követelték. A dolgozókat azért is érintette mélyen az elbocsátás ténye, mert a legtöbben megváltozott munkaképességű emberek, akik nem egykönnyen találnak a környéken munkalehetőséget.

A fóliaválogatás nemcsak helybeklieknek jelentett kereseti lehetőséget, bejártak ide dolgozni Tímárról, Tiszanagyfaluból, sőt még Mezőzomborról is. A telephely bezásárában az játszott nagy szerepet, hogy az utóbbi hónapok gazdasági helyzete miatt oly mértékben lecsökkent a termelés, amely már nem fedezte a különböző költségeket.

– M. Magyar László –
hirdetés