Fájó titkok, régi kacatok

Egy alapos nagytakarításkor sok minden előkerül a szőnyeg alól
Egy alapos nagytakarításkor sok minden előkerül a szőnyeg alól - © Fotó: zentheszinhaz.hu
Nyíregyháza – Izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma.


Az elmúlt évek egyik legnagyobb Broadway-­sikere volt Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer-­díjas tragikomédiája, az Augusztus Oklahomában. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművet a közönség a Lehozzuk önnek a csillagokat sorozat keretében márciusban láthatja a Váci Mihály Kulturális Központban.

Tabutémához nyúl a Zen­the Ferenc Színház előadása, amely olyan máig érzékeny, morális kérdéseket feszeget, mint például a családon belüli szerelem. A nézők a darab vibrálóan izgalmas jelenetein keresztül egy széthulló család tragikus sorsát élhetik át, amelyben minden elképzelhető, addig elhallgatott titok és sérelem a felszínre kerül.

Sör és gyógyszer

Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül. De egy olyan családban, amelyben csupa léhűtő férfi, boldogtalan asszony, hűtlen férj és lázadó nő él, ez csaknem lehetetlen vállalkozás. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt…

„Persze feltételezem, hogy a valóságban nincs ilyen család, ahol ennyi szemét van a szőnyeg alatt, de ugyanakkor bízom benne, hogy a darab kapcsán mindenki kicsit elgondolkodik, hogy hűha, nem kéne mindent elhallgatni, mert abból lehet, hogy nagyobb bajok lesznek” – mondta a darabról a tavalyi bemutató előtt a rendező, Susán Ferenc.

KM


Ők játsszák

Beverly Weston: Bregyán Péter, Beverly felesége: Vándor Éva, Barbara, Bev és Violet lánya: Bozó Andrea, Bill, Barbara férje: Erdélyi Gábor, Jean Fordham, a lányuk: Erki Gabriella.

Rendező: Susán Ferenc

Nyíregyházi bemutató: március 28., 19 óra
hirdetés