Fákkal gazdagodó iskolakert

Nagyszabású ültetési munkák kezdődtek az iskolákban
Nagyszabású ültetési munkák kezdődtek az iskolákban
Döge – Tárt karokkal fogadták a nyitvatermőket a dögei iskolában.


Az Ölbey Irén Általános Iskola déli, a füves kispálya végében található részén alakították ki a dendrológiai kertet. A dendrológia a fásszárú növények tudománya, a görög dendron (fa) és logon (elmélet, tudományos feltételezés) szavak összetételéből jött létre.

– Nagyszabású ültetési munkák kezdődtek iskolánkban, miután megérkezett a közel 70-féle fát és cserjefajt, köztük sok nyitvatermőt tartalmazó szállítmány – újságolta Agárdy Sándor intézményvezető.

Módszertani segítség

– A dendrológiai kert a már meglévő iskolakerti részekhez szervesen tartozik. Számos alig ismert, de hazánkban is telepíthető fajt sikerült beszerezni, és a kert bővítése ezzel még nem ért véget. A Kisvárdai Tankerületi Központ pályázata tette lehetővé a kert kialakítását. Nem titkolt célunk az, hogy más intézmények számára is módszertani segítséget tudjunk nyújtani – tette hozzá Agárdy Sándor. Az ebben az évben az ország egyik legszebb iskolakertje és zöldséges kertje címet is elnyerő dögei iskola teljes udvari részén már több mint félezer növényt ültettek el 2011 óta.

LTL
hirdetés