Fallabda csapat Eb – A bennmaradás a magyar csapat célja

Budapest – Keretet hirdetett a magyar szövetség a május 1. és 5. között Birminghamban sorra kerülő divízió I-es fallabda csapat Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott tavaly a lengyelországi Wroclawban ezüstérmes volt, ezzel története során először jutott fel a kontinens legjobb nyolc csapata közé.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a tavalyi sikercsapatból Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Sebők Benedek és Hoffmann Péter is ott lehet a viadalon, rajtuk kívül a fiatal Boros Dávid és nagy visszatérő Cséffalvay Dániel került be a válogatottba.

“Az éremszerzésre nincs sok esély, de mindenki meg fog tenni minden tőle telhetőt” – mondta a Sport TV Mai Helyzet című műsorában Farkas Balázs. – “Az elsődleges cél, hogy bennmaradjunk. Az ellenfelek közül Svájc tűnik verhetőnek, talán ők a leggyengébbek a mezőnyben. Sokat járok külföldre, ismerem nagyjából az összes játékost, akik a divízió I-ben szerepelnek, és tudom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz” – tette hozzá a 21 éves tatabányai fallabdázó.

– MTI –
hirdetés