Fantasztikus világbajnoki nyitány!

Fantasztikus világbajnoki nyitány!
A házigazda Németország válogatottja gólzáporos találkozón győzte le Costa Rica legjobbjait a nyitómeccsen.
 Labdarúgó világbajnokság - A nyitómeccs előtt 2006.06.09. II. Németország-Costa Rica 4-2 2006.06.09.

Lám, Lahm! Egy csodálatos gól nyitotta meg a  labdarúgó-világbajnokságot, a 6. percben Lahm a büntetőterület bal oldali sarkáról helyezett a hosszú felsőbe – a kapufa segítségével: Németország–Costa Rica 1–0.

A házigazdák újabb hat perc múltán döbbenten nézték, amint Wanchope az argentin asszisztens jó döntésének köszönhetően a leshatárról kilépve középről, 15 méterről gurított a jobb alsó sarokba. Az újabb találatra mindössze öt perc kellett várni: a születésnapját éppen pénteken ünneplő Klose időben érkezett Schweinsteiger jobb oldali beadására, a berobbanó csatár három méterről passzolt a kapuba.

A világbajnokság első sárga lapját a 31. percben Fonseca kapta egy szabadrúgás késleltetéséért, a sportszerűségre jellemző, hogy a játékvezető többször nem is nyúlt emiatt a zsebéhez az első játékrészben. A németeknek volt több helyzetük, ám a félidőig nem változott az állás.

Bő negyedórát kellett várni térfélcsere után a harmadik német gólra: előbb még Klose fejesét bravúrral hárította Porras, ám a kipattanónál már nem hibázott a támadó, duplájával kétgólosra hízott a vendéglátók előnye. Ugyanakkor a közép-amerikaiak nem zuhantak össze, Wanchope ismét mattolta a védelmet, így a 73. percben 3–2-re módosult az eredmény.

A gólzápor nem állt el, a 86. percben a legurított szabadrúgást követően Frings 27 méterről középről, elemi erővel lőtt a kapuba.

18. labdarúgó világbajnokság, 1. nap, A-csoport

Németország – Costa Rica 4-2 (2-1)
München, 66000 nézõ, vezette: Elizondo (Garcia, Otero)

Németország: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Frings, Schneider (Odonkor, 89.), Borowski (Kehl, 71.), Schweinsteiger, Klose (Neuville, 79.), Podolski. Vezetõedzõ: Jürgen Klinsmann.

Costa Rica: Porras, Umana, Sequeira, Marin, Martinez (Drummond, 66.), Fonseca, Solis (Bolanos, 78.), L. Gonzalez, Centeno, Gomez (Azofeifa, 89.), Wanchope. Vezetõedzõ: Alexandre Guimaraes .

Gól: Lahm (6.), Klose (17., 73), Frings (87.) ill. Wanchope (12., 61.)
Sárga lap: Fonseca (31.)

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés