Farkas Flórián: Sorozatos törvénysértések az OCÖ működésében

Törvénysértések sora jellemezte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elmúlt évekbeli működését – mondta pénteken az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legutóbbi jelentésére hivatkozva a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos.

A cigányság elleni előítéleteket erősítik az OCÖ-nél feltárt törvénysértések – mondta pénteken Farkas Flórián. A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos hozzátette: a szervezet nem biztosította saját törvényes működésének feltételeit. Az ÁSZ 10,5 millió forint szabálytalan kifizetést talált, a több mint 200 vizsgált eset során.

Adócsalás alapos gyanúja áll fenn

Farkas Flórián szerint minden érintett vezetőt felelősség terhel az ügyben. A miniszteri biztos hozzátette: a gazdasági ügyeket egy nem megfelelő végzettséggel rendelkező vezető irányította. A további vizsgálatok részleteiről a következő napokban döntenek – tájékoztatott Farkas Flórián.

Az ÁSZ csütörtökön jelentette be, hogy az Országos Cigány Önkormányzat elmúlt másfél éves gazdálkodását vizsgálva hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A vizsgálat szerint a szervezet elnöke és a hivatalvezető a felelős azért, hogy megtörténhettek a szabálytalanságok és a mulasztások.

– Független Hírügynökség –
hirdetés