Farkas Imre: biztatóak a gazdasági együttműködés kilátásai a Voronyezsi régióval

Moszkva, 2013. január 26., szombat (MTI) – Biztatóak a Voronyezsi régióval meglévő gazdasági együttműködés kilátásai – nyilatkozta Farkas Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára szombaton kétnapos voronyezsi munkalátogatását összegezve.

Rendkívül kedvező lehetőséget jelent Magyarországnak, hogy a voronyezsi repülőtérről, amely tavasszal kapja meg a nemzetközi státust, járatokat szeretnének indítani Budapestre – közölte az MTI-vel Farkas Imre, aki az Ukrajnával határos dél-oroszországi terület székhelyén Poprády Gézával, a vidékfejlesztési tárca közigazgatási államtitkárával együtt folytatott tárgyalásokat. Partnereikkel: Alekszandr Guszev, első kormányzó-helyettessel és Andrej Versinyinnel, a Voronyezsi kormányzóhivatal vezetőjével alapvetően a vidékfejlesztési együttműködés további lehetőségeit vitatták meg.

Farkas Imre tájékoztatása szerint Magyarország és a több mint 52 ezer négyzetméteres területű, elsősorban ipari, de mezőgazdaságában is fejlődő régió között például az állattenyésztésben sikeres az együttműködés. Az utóbbi két évben 7000 tenyészmarhát vásárolt a Voronyezsi terület Magyarországról.

“Meglehetősen konkrét ügyekről tárgyaltunk, amelyek nagyon kecsegtető eredményeket jósolnak” – összegezte voronyezsi megbeszéléseiket a Nemzeti fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A további részletekről szólva annyit tett hozzá, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Voronyezsi régióval ivóvíztisztítási technológiák átvételéről, minthogy ebben Magyarország igen komoly tapasztalatokkal rendelkezik.

Farkas Imre elmondta: Voronyezsben is figyelemmel kísérik az állami szintű magyar-orosz kapcsolatok alakulását. Érzékeltették, hogy rendkívül fontos nemcsak a magyar, de az orosz fél számára is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök jövő heti moszkvai látogatása és tárgyalása Vlagyimir Putyin államfővel sikeres legyen.

 

 

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés